Açılışta konuşan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; Şehir Hastanemizdeki Obezite Merkezinin esas amacının, insanların yaşam şekillerini değiştirmek, yanlış bildiği şeyleri düzeltmek, hayatlarına egzersizi sokmak ve bu zamana kadar yaşama bakış açısı gibi şeylerin hepsini düzelterek hastaların hayatına dokunup, daha kaliteli bir yaşam sağlamak olduğunu belirti. 

Merkezde fazla kilolarından kurtulmak ve sağlıklı bir yaşam biçimine kavuşmak isteyen kişiler için hizmet veriliyor. 5 Aralık 2018 tarihinden itibaren hasta kabulüne başlanan merkezde gelen hastalar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra görevli ekip tarafından çalışmalara başlanıyor. Diyet, egzersiz ve psikolojik destek birimlerinin de yer aldığı merkezde, ayrıca, kilo kaybının sağlanması ve hasta motivasyonunun yanı sıra yaşam tarzı değişikliği hedefleniyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Obezite Merkezinde bir sorumlu hekim, bir koordinatör, bir diyetisyen, bir psikolog, bir sağlık görevlisi (hemşire), bir fizyoterapist, bir hasta karşılama ve kayıt olmak üzere toplam yedi personel görev yapıyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi’ndeki Obezite Merkezinde bugüne kadar yaklaşık üç yüz hasta ile ön görüşme yapılarak, programa devam edebilecek ve uyum sağlayabilecek 129 hasta programa kaydedildi. Obezite Merkezinde programlar toplam 6 modülden oluşuyor ve bir yılda tamamlanıyor.