Daha güzel bir gülüş kaydederek estetik kaygılarını hafifletmek isteyenler, porselen diş kaplamaya ilgi duymaktadır. Küçültülen dişlerin üzerine yerleştirilen porselen diş kaplama, kusursuz bir görünüm sunmaktadır. Güzel bir gülümseme kazanmak, porselen diş ile daha kolay olmaktadır. Kozmetik açının yanı sıra medikal açıdan da fazlasıyla önerilen porselen diş, en doğal diş görünümünü vermektedir. 

Porselen Diş Kaplama Avantajları

Akva Dent Diş Polikiniği Diş Hekimi Muhyettin Yılmaz;“İnsanlara daha kaliteli ve estetikbir gülüşesahip olmak için tercih ettiği porselen diş kaplama, doğal diş rengi göz önüne alınarak yapılmaktadır.” Dedi. Diş eksikliğinin kapanmasının yanı sıra estetik görünümü de veren porselen diş kaplama, herhangi bir ağız kokusu yapmamaktadır. Hemen hemen bütün dişler için kullanımı uygun olan diş kaplaması fiyatı oldukça uygundur. 

Dişe uyumu ve oturuşu mükemmel olmakta, diş etine dost olmasından dolayı herhangi bir alerjik reaksiyon yaşatmamaktadır. Kaygan ve pürüzsüz olan porselen diş, plak oluşumunun önüne geçmektedir. Porselen diş kaplama yaptıranlar, normal diş bakımlarına aynen devam etmektedir. Herhangi bir rahatsızlık hissi vermeyen porselen diş kaplama yapılırken ölçü alımına önem gösterilmektedir.

Porselen Diş Kaplamanın Uygulandığı Kişiler

Geniş bir kullanım amacına sahip olan porselen diş kaplama, dişlerinin renginden kaygı duyanlara uygulanabilmektedir. Dişlerini korumak isteyenler, porselen diş kaplamaya ilgi göstermektedir. Estetik gereksinimlerinin yanı sıra sağlığa da olumlu etki eden porselen diş kaplama, herkes tarafından yaptırılabilmektedir. Diş bozuklukları olan kişiler, porselen diş kaplama ile güzel bir gülüşe kavuşmaktadır.

Herhangi bir dişin çürümesinden dolayı çekilen eksik dişlerin yerine,köprü denilen kaplama diş tercih edilmektedir. Dolgu yapılması mümkün olmayan çürük dişler için porselen diş kaplama önerilmektedir. Çürük diş için dolgu etkisi gösteren porselen diş kaplama, şık bir görünüme sahiptir. Beyaz dişlerin verdiği hoş görünüm için porselen diş kaplama en iyi uygulama olarak nitelendirilmektedir.

Porselen Diş Kaplama Fiyatları

Diş hekimleri tarafından sıkça önerilen porselen diş kaplama, zamanla renk değiştirme gibi bir durum yaşatmamaktadır. Terk edilmeye yer tutmuş dişler için porselen diş kaplama kullanılması, bütçeleri sarsmamakta ve herkese ekonomik gelmektedir. Uzun süreli kullanım sağlayan porselen diş kaplama, iyi bakıldığı sürece ömürlük bile olabilmektedir.

Estetik görünümü ve düşük maliyeti ile öne çıkan porselen diş kaplama, kısa sürede yapılmaktadır. Beklentilere ve dişin sağlık durumuna göre kısa sürede yapılan porselen diş kaplama, diş dokusuna uygun olarak tasarlanmaktadır. Diş bakım kuralları, porselen diş kaplamada da geçerlidir. Çiğneme bozuklukları bile porselen diş kaplama ile giderilmektedir.