Rahim filmi kadın hastalıklarının teşhisinde kullanılan görüntüleme yöntemlerinden biridir. Oldukça kolay olan filmin çekiminde hasta acı ve ağrı bakımından en az derecede etkilenir. Rahim filmi ücreti kullanılan yönteme göre değişkenlik gösterir.

Hastanın ilk olarak jinekolojik muayenesi yapılır ve hasta doğum pozisyonundayken bacaklarını kendine doğru çekmesi gerekir. Ardından rahim ağzına bir spekulum yerleştirilmesi gerekir. Spekulum yerleştirildikten sonra ince bir kateter ile rahim boşluğuna sıvı verilir ve tüplerden geçiş durumu izlenir. Detaylı bir şekilde yapılan muayenelerde hastanın rahatlaması için motive önemlidir. İşlem bittikten sonra çıkış yapılır.

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Rahim filmi çektirecek olan hastaların stres yapması ve buna bağlı olarak sıkıntılı durumlara girmemesi için anestezili rahim filmi çekilir. Rahim filmi ücreti anestezili olmasına göre değişkenlik gösterir. Kısırlık problemi olan hastalarda, tekrarlayan düşüklerde, dış gebelik öyküsü olan hastalarda ilaçlı rahim filmi uygulanır.

Normal rahim filminde farkı işlem öncesinde gerekli olan antibiyotik ve ağrı kesicilerin alınmasıdır. Ultrason ile görüntülenme işleminde rahimde perde görülmesi, konjenital anomalilerden şüphelenme durumundan sonra anestezili rahim filmine gidilir. Tanılarınızın en doğru şekilde konulması için film çektirmeyi ihmal etmemelisiniz.

Rahim Filmi Fiyatları

Jinekolojik hastalıkların ve hamile kalmama durumlarının tanısı için rahim içi film yöntemi tercih edilir. Rahim filmi fiyatları muayene süresine ve kliniğe göre değişkenlik gösterir. Muayene detaylı bir şekilde yapıldığında süre uzar ve buna bağlı olarak fiyatlarda da artış meydana gelebilir.

Rahim filminde kullanılan yöntemlerden olan anestezili rahim filmi yönteminde fiyatlar daha pahalıdır. Kullanılan ilaçların dozlarına göre fiyatlar artabilir. Hastalığın kesin tanısı konulması için en detaylı şekilde tüplerin incelenmesi gerekir. Rahim filmi fiyatları genel olarak her hastanın yaptırabileceği fiyatta ayarlanır.

Açık Emar Nedir?

Vücudun bölümlerinin görüntülenmesinde radyo frekans yöntemi ile elde edilen sistemler arasında açık emar yöntemi de yer alır. Kapalı emar yöntemine oranla daha basit uygulanan bir işlemdir. Küçük çocuklarda, kalp ve tansiyon hastası olan bireylerde, astım hastası olan kişilerde, kapalı alan korkusu ve panik atak korkusu olan bireylerde kapalı emar yöntemi tercih edilmez.

Kapalı yöntemin kullanılamadığı hastalarda açık yöntem tercih edilir. Bu emar yönteminde hasta panik olmaz. Üç tarafı açık olan cihaz sayesinde yakını ile ve görevli personeller ile sohbet ederek rahatlayabilir.

Açık Emar Fiyatları

Günümüzde oldukça fazla tercih edilen görüntüleme yöntemlerinden olan açık emar yönteminde fiyatlar oldukça uygundur. Görüntü alınacak bölgenin sayısına göre fiyatlarda değişiklik meydana gelir. Bölge sayısı ne kadar fazla olursa fiyatta da doğru orantılı olacak şekilde artış meydana gelir.

Emar çektireceğiniz kliniğe göre de fiyatlarda değişiklikler yaşanır. Sizler için en uygun fiyatlarda hizmet sunan klinikler tarafından ihtiyacınız olan hizmeti alabilirsiniz. Her hastanın fayda görmesi için fiyatlarda uygun oranlıdır. Sizler de hastalığınızda en doğru tanının koyulması için emar yöntemlerinden faydalanmanız gerekir.

Rahim Filmi 2021

Günümüzde oldukça fazla uygulanan görüntüleme yöntemleri arasında rahim filmleri yer alır. Rahim filmi fiyatları her hastanın rahatlıkla faydalanması için en uygun fiyatlarda uygulanır. İlaçlı ya da normal yönteme göre fiyatlarda değişiklik meydana gelir. Film çektireceğiniz kliniğin koşullarına göre rahim filmi fiyatları olarak da değişiklikler olabilir.

Sizlere en kaliteli hizmeti sağlayan ve uygun fiyatlı hizmet sunan klinik tarafından hizmet alabilirsiniz. Hastalığınızın en doğru şekilde tanısının konulması ve tedavinizin yapılması için hastalıklarınızdan utanmamanız ve gerekli olan filmi doğru zamanda çektirmeniz gereklidir.