Kadın üreme sisteminin görüntülenmesi için yardımcı olan yöntemler arasında anestezili rahim filmi yer alıyor. Hastanın ağrı ve acı hissetmemesi için anestezili yöntem tercih edilebilir. Hasta röntgen masasında doğum pozisyonunu aldıktan sonra ilk olarak muayenesi yapılması gerekir. Ardından rahim içinin görülmesi için rahim ağzına bir spekulum yerleştirilir.

Rahim ağzı görüldükten sonra bir kateter yardımı ile rahim boşluğuna sıvı verilir. Sıvının tüplerden geçişi monitör yardımı ile detaylı bir şekilde izlenir. Saptanan sorunların ardından işleme titiz bir şekilde son verilir. Rahim filmi fiyatları anestezili ya da ilaçlı olmasına göre değişkenlik gösterebilir.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Rahim içinde meydana gelen sorunların saptanması ve doğru tedaviye başlamak için rahim filmi çekilir. Kullanım alanı da oldukça geniş olan bu yöntem sayesinde ortaya çıkan sorunlar en doğru şekilde saptanır.

Rahim filmi kısırlık tedavisi görmesi gereken hastaların detaylı bir şekilde incelenmesi için kullanılır. Bunun yanı sıra rahim şekli ve yapısının değerlendirilmesi, fallop tüplerinin açık mı kapalı mı olduğunun değerlendirilmesi, rahim içi hastalıklarının tanısı için kullanılan yöntem rahim filmidir. Sizler de kadın hastalıkları ile karşı karşıya kaldığınız durumlarda mutlaka rahim filmi çektirmeniz gerekir.

Anestezili Rahim Filmi

Uygun fiyatlı görüntü alma yöntemleri arasında rahim filmi fiyatları da yer alıyor. Ağrı ve acı hissetmeye karşı tedirgin olan kadınların rahim içlerinin görüntülendiği yöntem anestezili rahim filmidir.

Hastanın sırt üstü yatar pozisyondayken bacaklarını kendine doğru çekerek doğum pozisyonunu alması gerekir. Ardından jinekolojik muayenesi yapılır. Muayenenin ardından rahim ağzına spekulum yerleştirilir ve rahim ağzı görülür. Rahim boşluğuna ince bir kateter yardımı ile girilir ve ilaç verilir. İlacın tüplerden geçişi detaylı bir şekilde incelenir ve işlem sona erer. Ağrısız işlem olarak yapılan rahim filmi fiyatları da oldukça uygundur.

Açık Emar Nedir?

Günümüzde insan vücudunda meydana gelen hastalıkların detaylı bir şekilde görüntülenerek doğru tanı konulması için emar yöntemi kullanılır. Radyo frekanslar yardımı ile detaylı bir şekilde görüntü alınmasında açık emar yöntemi de tercih edilir.

Emar cihazının üç tarafı da açık olduğundan dolayı hasta daha rahat hisseder. Kapalı emar yöntemine oranla daha fazla tercih edilen yöntemlerdendir. Hastanın kapalı emar kapasitesine uyum sağlamadığı ve kapalı alan fobisi olduğundan uzuv görüntülenmesi için açık yöntem kullanılır.

Açık Emar Fiyatları

Vücutta yer alan uzuvların detaylı bir şekilde görüntülenmesi için kullanılan emar yöntemleri arasında yer alan açık emar yönteminde fiyatlar da oldukça uygundur. Görüntüsü çekilecek olan bölgenin sayısına göre fiyatlarda değişiklik meydana gelebilir. Görüntü alınacak bölge arttıkça buna bağlı olarak fiyatlarda da artış meydana gelir.

Emar hizmeti sağlayan kliniklere göre fiyatlarda değişiklik meydana gelebilir. Sizler için en uygun fiyatlarda hizmet sunan klinikler arasından hizmet alabilirsiniz. Tüm hastaların kolaylıkla hizmet alabilmesi için fiyatlar genel olarak uygundur.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

Ağrısız rahim filmi olarak da bilinen hsg filmi doğum pozisyonunda çekilmesi gerekir. HSG filmi fiyatları işlem yapan kliniğe göre değişkenlik gösterir. Korkulan bir durum olmayan hsg filmi ile rahim içi detaylı bir şekilde görüntülenir.

Rahim ağzına yerleştirilen spekulumun ardından bir kateter yardımı ile rahim boşluğuna ilaç verilir ve ilacın tüplerden geçişi monitör yardımı ile takip edilir. İşlem sona erdikten sonra yavaş bir şekilde kateter alınır. Hsg filmi fiyatları arasından sizlere en uygun hizmeti veren klinik tarafından ihtiyacınız olan hizmeti alabilirsiniz.