Görme duyusuna ciddi zararlar veren ve büyük tehdit açan hastalılar arasında retina dekolmanı da yer alır. Hastalığın belirtilerini erkenden fark ettiğiniz taktirde ilerlemeden önüne geçmek mümkündür. Hastalığın belirtisi arasında en sık rastlanan durum göz açık ya da kapalı durumdayken ışık çarpmalarına denk gelinmesidir.

Siyah perdelenmeler de hastalığın belirtileri arasında ilk sıralarda yer alır. Gözünüzün önünde aniden oluşan uçuşan beneklerin ve noktaların görülmesi hastalığın başlaması ile doğrudan etkilidir. Belirtilere rastlanma durumunda en hızlı şekilde doktor muayenesinden geçmeniz ve gerekli olan tedaviyi olmanız gerekir.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Görme duyusu insan yaşamını en kaliteli şekilde sürdürmeye yardımcı olan durumlardan biridir. Gözde meydana gelen hastalıklar görme duyusunun bozulmasına neden olur. Retina dekolmanı da ciddi derecede göze hasar veren ve tehdit eden hastalıklar arasında yer alır. Hastalığın meydana çıkmasında herhangi belirli bir neden yatmaz.

Belirtileri arasında göz açık ya da kapalı iken meydana gelen ışık çakmaları yer alır. Ağrısız bir şekilde seyreden bu hastalık ilerlediği taktirde ciddi derecede görme bozukluğuna neden olur. Retina dekolmanı belirtileri ile karşılaştığınız taktirde mutlaka göz muayenesinden geçmeniz gerekir.

Katarakt Tedavisi Nedir?

Görme duyusunun bozulmasına ve rahatsızlık veren hastalıklar arasında katarak da yer alıyor. Katarakt tedavisinde ilaç ya da gözlük ile tedavi mümkün değildir. Cerrahi yöntem ile tedavisi mümkün olan katarak hastalığında operasyon geçirmeniz gerekir. Katarakt ameliyatı uygulandığı taktirde görme duyunuzun net bir şekilde yerine gelmesi sağlanır. Katarakt probleminiz olup olmadığını anlamak ve kısa sürede tedavi olmak için mutlaka göz doktoruna detaylı bir şekilde muayene olmanız gerekir.

Katarakt Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz merceğinin temizlenmesi ve saydam bir şekilde görme duyusunun kazanılması için yapılan operasyon katarakt ameliyatı işlemidir. Göz merceğinin temizlenmesinin ardından şeffaf yapıda bulunan yeni bir merceğin yerleştirilmesi ile operasyon devam eder. Lazer yöntemi ile yapılan bu ameliyat oldukça kolay yapılan ve acısız işlemlerden biridir.

Görme düzeyinizin azalmasına neden olan katarakt hastalığı, ameliyat sayesinde net bir şekilde görmenizi sağlar. Yavaş ilerleyen bir hastalık olduğundan dolayı ilerlemesini beklemek uzun süreli olmadığı taktirde gözünüze zarar vermez. Fakat daha fazla ilerlemeden ameliyat olarak tedavinizi olmanız gerekir.

Makula Deliği Nedir?

Görme hücrelerinin en fazla sorumlu olduğu durumlar okuma yazma, araba kullanma, keskin görmenin gerekli olduğu yerlerdir. Makula deliği bu keskin görmenin bozulmasına neden olan hastalıklardan biridir. Gözün retina merkezinde meydana gelen delinmeden dolayı ortaya çıkan hastalıktır. Herhangi bir nedenden dolayı meydana gelmeyen kendiliğinden ortaya çıkan bu hastalık görme duyusunu en fazla etkileyen hastalıklardandır.

Görme merkezi delindiğinden dolayı merkezde siyah leke meydana gelir. Bu leke gözü çevrelemediğinden dolayı genel görme duyunuzun hasar görmesine neden olmaz. İlerlemeden tedavinizi olmanız gerekir. Aksi taktirde ilerleyerek daha fazla sorunlara neden olur.

Makula Deliği Evreleri Nelerdir?

İlk evrede rastlanan makula deliği görmede dalgalanma ve retina merkezinde lekelenmeye rastlanır. İlk evrelerde göze fazla zarar vermeyen bu delik ilerlediği taktirde geri dönüşü olmayan görme kaybına neden olur. Kolay büyüme gösteren ve ilerlediğinde diğer göze de sıçrama gösteren bu hastalığın erkenden tanısının ve tedavisinin yapılması gerekir.

Görme duyunuzda bir lekelenme durumu ile karşı karşıya kaldığınız durumda ertelemeden muayene olmanız gerekir. Böylelikle ilk evrede yakalayarak tedavinizi olmanız mümkündür. Cerrahi tedavi sonrasında net ve lekesiz bir görme duyunuza yeniden sahip olabilirsiniz.