Yaşanan süreci anlatan Köksal, “10 Mayıs 2018 Günü genel merkezimizin vermiş olduğu yetki ile Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi seçimlerini başlatmış bulunmaktaydık. Ve bu süreçte 1 Ocak itibariyle Osmangazi Üniversitesi çalışanlarımızdan gelen yoğun taleplerle, Mart ayında yapmış olduğumuz il divan toplantısında genel başkanımıza yapılan başvuru ile beraber, 150 arkadaşımızdan gelen dilekçe ile beraber Osmangazi Üniversitesi şubemizi kurmuş bulunmaktaydık. Bizler şube kurarken Osmangazi Üniversitesi’nde görevli arkadaşlarımızın taleplerine daha hızlı cevap vermek için şubemizi kurmak için harekete geçmiştik. Açılan dava ile Sağlık-Sen ailesine zarar verilmiştir. Bugün Ankara’daki mahkememiz sonuçlanmıştır. Ve sonuçlanmada sadece Osmangazi Üniversitesi Şubesinin iptali ile ilgili bir karar çıkmıştır. Şehrimizde yüzde 78 gibi bir büyük katılımla delege seçimleri tamamlamış bulunuyoruz. Ancak Sağlık-Sen ailesine hizmet edası ile yola çıkıp, olayları sadece kişileştirip Sağlık-Sen ailesine zarar verenleri ne Sağlık-Sen ne de sağlık teşkilatı asla unutmayacaktır. Biz buradan birinci seçim turunda bizlere destek veren bütün sağlık çalışanlarına, bütün üyelerimize teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi. 

İkinci seçim startını veriyoruz

Delege Seçim startını haftaya vereceklerini ifade eden Köksal, “Gerekçeli kararın çıkmasının hemen ardından tekrar ikinci seçim startını vereceğiz ve Anadolu ateşini Eskişehir’den yakarak Türkiye’deki herkese örnek sendikacılığı bir kez daha göstereceğiz. Bizler buradayız, ekibimizle hazırız, sandıklarımızı yeniden kuracağız. Sandıklardan kaçan, er meydanından kaçanlar ve adayların arkasına gizlenip koltuğunu kaybetmiş sendikadan beklentisi olanlar bugün tekrar Sağlık-Sen ailesine ayar vermeye kalkıyor. Sağlık-Sen ailesine ayar vermeye çalışanlara her zaman dur dedik yine dur diyeceğiz. Bizim seçimden kaçtığımız yok. Dört yıl önce nasıl gümbür gümbür seçildiysek yine aynı şekilde, Mayıs ayında başlattığımız seçimlerde katılım oranını nasıl yükselttiysek, yine aynı şekilde bu başarıya ulaşacağız” 

Asla kaçan olmadık

Köksal, “Hukuka saygımız sonsuzdur. Türkiye’de üniversite şubelerinde çekilen sıkıntıları bütün sağlık çalışanları biliyor. Ve biz bu sıkıntıların üzerine giderek üniversitelerde daha hızlı hizmet için üniversitemizi bölmüşken, sadece Osmangazi Üniversitesi’nin ve orada çalışmayan üç kişinin açmış olduğu dava sonucunda Osmangazi Üniversitemizi iptal etmiş bulunmaktayız. Bunlar bizi asla yıldıracak meseleler değil, bunlar bizi daha güçlü kılacak olaylardır. İnşallah kısa sürede seçimleri tamamladıktan sonra ben üniversiteyi gümbür gümbür 500’lerle 600’lerle şube vasfıyla tekrar ayırmak için çalışmalarımızı yapacağız. Seçildiğimiz günden bu yana gerek FETÖ gerek çetoculuk yapanlarla mücadelemizi verdik. Makamlarına yapışıp, hastane müdürlüğü için sendikasını terk edenlere ders verdik, ders vermeye devam edeceğiz. Piyonların arkasına saklanarak değil Şah’larını gönderin, buraya aday olsunlar. Türkiye’nin en güçlü şubesi olarak kimseden çekinmemiz yok. Bizler ülkemizin zor günlerden geçtiği dönemlerde dimdik durarak, her zaman sahada doğru ve adaletin yanında olmaya devam ettik.  Asla kaçan olmadık. Biz buradayız. Er meydanı burada. Sosyal medyada sadece şahsımı, yönetimimi ve Sağlık-Sen ailesini küçültenlere sesleniyorum, sandık önünüzdeydi, neden aday oldunuz ve kaçtınız? Seçim yapılacaksa buyurun hodri meydan. Sandıkları yine patlatacağız ve görevimize devam edeceğiz. Delege seçimlerimiz için gerekçeli karar açıklandıktan sonra gelecek hafta sürecimizi belirleyip startımızı veriyoruz”