Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar ve son durum hakkında bilgi alan Müsteşar Gümüş, ardından basın toplantısı düzenledi. Gümüş, Eskişehir Şehir Hastanesi'ni 10 Haziran'da açmak istediklerini ifade etti.

Müsteşar Eyüp Gümüş'ün açıklamalarından satır başları:

HAZİRAN'IN ONUNDA AÇMAK İSTİYORUZ: Toplam bin 81 yatak kapasiteli en büyük şehir hastanelerimizden birisi. İçinde kalp damar cerrahisi, onkoloji hastanelerinin olduğu, yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesinin olduğu toplam bin 81 yataklı hastanemizin muayene kabul işlemlerini bugün başlatıyoruz. Hızlı bir şekilde hem hastane yolu hem de hastanenin diğer işlemlerinin tamamlanması sağlanırsa yani hastane hazır hale gelirse altıncı şehir hastanemizi altıncı ayın onunda Haziran’ın 10’un da açmak istiyoruz.

YUNUSEMRE VE DEVLET TAŞINIYOR: Tamamlanırsa tüm sistemler kabul edilecek. Yapmış olduğumuz protokol ve imza ile aynı zamanda Eskişehir Şehir Hastanemiz eğitim hastanesi olmuştur. Burada yine asistan hizmetleri eğitim hizmetleri yapılacaktır. Eskişehir Devlet ve Yunusemre hastanelerimiz eğitim hastanesi bünyesiyle buraya taşınacaklar. Bu süreç devam edecek. Eskişehir Şehir Hastanesinin Eskişehir’e hayırlı olmasını diliyorum.

DEĞERLENDİRME VE KONTROLLER YAPILIYOR: Hastane hasta almaya uygun değilse hastane açılamaz. Kontrollerimiz onun için. Önce inşaat kontrolleri yapılıyor. Ardından tıbbi kontroller yapılıyor. Üniteler, yoğun bakımlar bunların değerlendirmeleri yapılıyor. Tıbbi cihazlar değerlendiriliyor. Bu süreçte kontroller tamamlanır hazır olursa benim bildiğim takvime göre Haziran’ın onuna hazır olursa hasta alırız. Olmazsa daha geç alırız. Böyle bir ısrarımız yok. Ama hastane hazırsa da bekletmeyiz açarız. Çünkü yolu da yapılmaya devam ediyor. Zaten bir ayı geçen bir kabul süreci oluyor.