Köksal, “Geçen yıl yine bugün “vatan sevgisi imandandır” diyerek, Afrin harekâtında görevli kahraman asker ve polislerimizi desteklemek amacıyla basın açıklaması ve destek kampanyası düzenledik. Bugün de burada bağışların en yücesi; insana ve insan sağlığına yapılan bağıştır düşüncesindeyiz” dedi.

Kan ve kök hücrenin ne zaman, nerede lazım olacağının belli olmadığını ve hayati bir unsur olduğunu belirten Köksal, “İhtiyaç hâsıl olduğu ve hayati tehlikelerin bulunduğu durumlarda elimizin altında bulunması gereken kanın ve kök hücrenin biz gönüllüler dışında başka bir alternatifi de bulunmuyor. Hiç tanımadığımız bir insana can vermenin ve hayat umudu olmanın mutluluğu tarif edilemez. Hastalara destek olmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu, herkesin bir gün ihtiyaç sahibi olabileceklerini düşünerek, sevdamız vatan ve insan diyerek 14 Şubat’ta kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenliyoruz” dedi.

14 Şubat’ta kan ve kök hücre bağışında bulunarak sevgimizi hayat kurtararak pekiştirmeye var mısınız diyerek konuşmasına devam eden Köksal, “Çeşitli hastalıklardan mustarip insanlarımız için deva olacak bu ulvi görev 14 Şubat sevgililer gününde ve biz Sağlık çalışanları öncülüğünde gerçekleştirilmesinin vatandaşlarımız üzerinde olumlu ve teşvik edici etkisinin olacağına inanıyoruz.Bu organizasyon yapma amacımız kan bankalarındaki kan ve kök hücre verici sayılarını artırmak ve farkındalığına varmak. Buradan siz basın mensuplarının vasıtasıyla tüm sağlık camiasını ve Eskişehir halkını kan ve kök hücre bağış kampanyamıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.