Eskişehirlilerin sanata ve sanatçıya olan duyarlılığını geliştirerek büyüteceklerini söyleyen Başkan Kurt, “Bugün, Çağdaş Sanatlar Galerimizin yeni bir sergisinde birlikteyiz. Sayın Atilla Atar ile dün sergiyi gezdik, ben kendisinden bilgi aldım. Oldukça zor ve zevkli bir iş olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de keyifle izleyeceğini tahmin ediyorum. Bu tür sanatçıların şehrimizde yaşaması bizler için çok önemli. Kendisine bundan sonraki sanat yaşamında başarılar diliyorum. Galerimiz önemli sergilere imza attı. Önemli sergilere ev sahipliği yaptı, bundan sonra da böyle devam edecek. Umarım 1 Nisan’dan sonrada burada çok farklı sergileri yine hep birlikte açacağız. Eskişehirlilerin sanata ve sanatçıya olan duyarlılığını geliştirerek büyüteceğiz” dedi.

Türkiye’deki sanat pratiğinde ve sanat eğitim alanında önemli bir yeri olan Atar bu sergisinde, yaşadığımız yüzyılın insanı doğaya yabancılaştırdığı; üretim ve tüketim ilişkileri, çarpık kentleşme ve karmaşa, parçalanmış mekan yanılsamaları ve doğaya duyulan özlem üzerine düşünme fırsatı sunuyor. 

Litografi tekniğine dair bilgiler yer alan sergide Atar, kendi açıklamalarıyla bilgiler veriyor. Sergi 11 Mart 2019 Pazartesi gününe kadar izlenebilecek.