Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiyecilerinin zor koşullardaki çalışmalarını 7 ay süreyle deklanşörü ile ölümsüzleştiren fotoğraf sanatçısı Şükran Tunç’un fotoğraflarından ve itfaiyecilerin kullandığı giysilerden oluşan görsel tanıtım sergisi İtfaiye Haftası boyunca açık kalacak.

İtfaiyecileri ‘Ateşin Kahramanları’ olarak tanımlayan fotoğraf sanatçısı Tunç’un, Espark Alışveriş Merkezi’nde İtfaiye Haftası nedeniyle düzenlenen sergisinin açılışına katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, itfaiyecileri canlarını hiçe sayarak fedakar ve cefakar biçimde çalıştıklarını belirterek, haftalarını kutladı.

Çalışmaları için itfaiyeciler teşekkür eden Ünlüce, “ Bu gizli kahramanlarımızı fark eden, ilgi duyan ve onları fotoğraflayan, emek emek 7 ay süren çabanın sonunda bu sergiyi bize hazırlayan çok değerli fotoğraf sanatçısı Şükran Tunç’a çok teşekkür ederim. İtfaiye Teşkilatı bilinenin aksine yalnızca yangınlarda değil. Deprem, sel, arama-kurtarma çalışmalarında çok aktif olarak görev almakta, 7/24 saat kesintisiz fedakarca çalışmaktadır. Çok etkin, yetkin ve donanımlı bir kadroya sahibiz. İtfaiyemizin donanımını her yıl yenilemekteyiz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak, İtfaiye Teşkilatımızla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu. 

İtfaiyecilerin uygulamalarından ve çalışmalarından karelerin yer aldığı sergide Şükran Tunç’un 30 fotoğrafının yanı sıra İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın kullandığı ataşe karşı dayanıklı giysi, sualtı kurtarmalarında kullanılan dalgıç giysisi ve baretlerin yer aldığı sergide çocuklara itfaiyeci maskesi dağıtılıyor. İtfaiyecilerin vatandaşları bilgilendirdiği, ‘Ateşin Kahramanları Görsel Tanıtım ve Fotoğraf Sergisi 1 Ekim 2018 tarihine kadar açık kalacak.