Bir dergide köşe yazarı olan, kadın ve hayvan hakları savunucusu Simay, özel bir şirkette çalışan hobi olarak da fotoğrafçılık yapan, organ nakline ihtiyacı olan insanlar için mücadele veren Alter ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şubesi'nde Komiser Yardımcısı olan Giray arasında geçen gerilim psikolojisine dayanan hikâye fragmanlarından 80 bin izlenme rekoruna ulaştı. 

Dizinin ilk bölümde, bir cinayete kurban giden Simay’ın sevgilisi Semih’in ölümünü polis bir intihar vakıası olarak kapatmak ister. Alter’in sevgilisi Merve ise 'STALKID oyununa girdiği için intihara sürüklenir. Simay’ın çalıştığı dergideki ekip arkadaşları Simay’a yardımcı olmaya çalışır. Alter ise Merve’nin ölümündeki gizemi çözmeye çalışırken organ nakli bekleyen Ekin için donör bulmaya çalışmaktadır. Sevgilisi ile ilgili davanın peşini bırakmayan Simay ve Alter ne yapacağı heyecan ile beklenmektedir. 

Dizinin ilk bölümünde internet dizilerinin yönetmeni Gökhan Altuntaş, Ezgi Durukan, Aral Atanlar, Aykan Kuzey Atanlar, şair ve yazar Zehra Çam, Scorp fenomeni Ergin Karadağ yer almaktadır. 

STALKID, Türkiye’de bir ilke imza atarak, uluslararası internet dizisi ödüllerinden “Globe to Globe Festival”, “Streamy Awards” Best International Series (Uluslararası İnternet Dizisi), Best Series (Yılın En İyi İnternet Dizisi), Best Pilot (En İyi Birinci Bölüm), Best MyStery/Thriller (En İyi Gizem/Gerilim), Best Directing (En İyi Yönetmen), Best ScreenWriting (En İyi Senaryo), Best Editing (En İyi Kurgu), Best Original Music/Score (En İyi Müzik ve Soundtrack) dallarında yarışacak.