‘Dizelerden Vizöre Hacı Bektaş’ adını verdiği şiir kitabını Fotoğraf Sanatçısı Ömer Asaf Tosun’ın fotoğraflarıyla süsleyen Özkavak, imza törenini de birlikte gerçekleştirdi. 

Sanatçı Ömer Asaf Tosun yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar karşıma çıkan fotoğraflardan etkilenerek yazdığım şiirler olmuştur. Ancak özgül bir konuda yazılmış şiirleri tek tek fotoğraflamak benim için yepyeni bir deneyim oldu. Şair dostum Birtürk Özkavak’ın doğup büyüdüğü coğrafya ve o coğrafyanın kültürü üzerine kaleme aldığı şiir dosyasını çok kısıtlı zamanlarda iki kez Hacı Bektaş’a giderek fotoğraflama imkânı buldum. Bu sürecin sonunda da bu kitap ortaya çıkmış oldu” dedi. 

Şair ve sendikacı Dr. Birtürk Özkavak ise, “Hacı Bektaş’ı dizelere dökme sürecinde dostum Şair ve fotoğraf sanatçısı Ömer Asaf’la beraber çalışmalarımız başka bir boyuta dönüştü. Şiirleri fotoğraflamak... Hacı Bektaş’ın o özgün yapısının, kültürünün, tarihinin şiirle dile gelişini fotoğraflayarak eserimizi başka bir düzleme taşıdık” ifadelerini kullandı.

Özkavak, ‘Dizelerden Vizöre adını” verdikleri kitabın bütün raflarda yerini aldığını da belirtti.