İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi. Kısıtlamanın ilk gününün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne denk gelmesiyle birlikte, bu yıl 1 Mayıs evlerin balkonlarından kutlanacak. Eskişehir’de ise cadde, sokak ve temsili Taksim Meydanı gibi alanlar boş kalırken, vatandaşlar uzun süre sonra koronavirüs sebebiyle işçi bayramını evlerinde geçirdi.

'Ayhan Hanım' isimli filmin çekimi için yapılan İstanbul Taksim Meydanı'nın Eskişehir'deki benzerine, bu yıl 1 Mayıs'ta çelenk konulamadı.

12 Eylül 1980 darbesine giden süreci anlatan filmin çekimlerinin bir bölümü Eskişehir'de yapıldı. Film için, Aşağısöğütönü Mahallesi'nde İstanbul Taksim Meydanı'nın bire bir aynısını oluşturuldu.

Diğer yandan filmin çekildiği meydana her yıl, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, çelenk bırakılıyordu.

Ancak bu yıl virüs tedbirleri ve sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle meydan sessizliğe büründü. Alanda, filmin çekildiği dönemden kalan 2 adet polis panzeri de yer alıyor.

Ayhan Hanım, yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı 2011 yılında çekimlerine başlanan Türk dram filmidir. Film 2014 yılında vizyona girmiştir.

Film yakın zaman Türkiye tarihine damgasını vuran 12 Eylül 1980'den 1990'lara kadar uzanan süreçten en ağır şekilde etkilenen Ayhan Hanım'ın serüvenini konu edinmektedir. Ayhan Hanım'ın yaşamı 10 yaşındaki çocuğunun bakış açısıyla beyaz perdeye yansıtılmaktadır.

Filmin bazı oyuncuları
Vahide Gördüm - Ayhan Hanım
Selçuk Yöntem - Baba
Gürkan Günal - Levidi
Turhan Kaya - Komiser
Fatih Topcuoglu - Polis
Mert Kırlak - Polis

Filmin bir bölümünün çekimleri Eskişehir'de yapıldı.