Tepebaşı Belediyesi ve ESİAD (Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği) sinemaseverleri heyecanlandıracak bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

1924 yılında Mübadele Antlaşması çerçevesinde teyzesi ve ninesi ile Selanik'ten ayrılıp, İzmir/Karaburun'a gelmek zorunda kalan Cemil'in hikayesini konu alan, ‘2 Yaka Yarım Aşk’ isimli filmin gösterimi, 11 Mayıs Cumartesi günü saat 16.30’da, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olacağı etkinlikte film gösteriminin yanı sıra Yönetmen Nurdan Tümbek Tekeoğlu ve başrol oyuncusu Selda Alkor’un katılımı ile bir de söyleşi düzenlenecek. Etkinlikte konuk sanatçılar, Eskişehirli sinemaseverlerin mübadele ve filme ilişkin sorularını yanıtlayacak.

2 Yaka Yarım Aşk: Yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun üstlendiği film, bir mübadele hikayesini konu alıyor. Filmde Selda Alkor, Deniz Doğa Tegün, Sezai Aydın, Zafer Kayaokay, Aylin Kumbaracıoğlu, Yağmur Damcıoğlu Namak, İbrahim Raci Öksüz ve Selin Üşar kamera karşısına geçti. 2 Yaka Yarım Aşk, mübadele döneminde yaşanan acılar ve hasreti konu alıyor. Bir çocuğun dünyasından göçün yarattığı ağır travmanın ustalıkla işlendiği film, 5. Antakya Film Festivali'nden jüri özel ödülü aldı. Film ayrıca yurt dışında 16. Dhaka Uluslararası Film Festivali ile 20. River Film Festivali'ne yarışma filmi olarak seçildi.