67 kadın yönetmenin katıldığı Kadın Yönetmenler Kısa Film Yarışmasında Öykü Orhan- Paydos filmi ile 1’inci,  Büşra Bülbül-Çamaşır Suyu filmi ile 2’nci, Pınar Göktaş-Bayrak filmi ile 3’üncü oldu. Ezel Akay, Şenay Gürler, Gaye Boralıoğlu, Bulut Reyhanoğlu ve Zeynep Direk'’in jüriliğini yaptığı yarışmada Geri Sarma filmi ile Miray Kuyumcu ise jüri özel ödülünü kazandı.

18 Eylül tarihinde pandemi koşullarında gerçekleştirilen ve finale kalan 10 filmin yönetmeninin davet edildiği tören, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Facebook sayfasından canlı olarak yayınlandı. Ayrıca yarışmaya katılan 67 filmin tamamı kisafilm.eskisehir.bel.tr web sitesinden 21 Eylül tarihinden itibaren izlenebilecek.

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Anadolu Üniversitesi akademisyenlerinden, yönetmenlerden, yapımcılardan ve oyunculardan oluşan 10 kişilik jüri tarafından değerlendirilen filmlerin kadın yönetmenlerinden 10 finalist bugün davetlimiz oldu.  Sinema, benim de rektörlük yıllarımda kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunduğum bir sanat dalı olarak bugün kadın yönetmenlerin kısa filmleriyle karşımızda. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların eşit haklara sahip olduğu, eşit eğitim ve iş olanakları ile yaşayabildikleri, aktif olarak hayatın içinde yer aldıkları bir toplum hayaliyle bu kısa film yarışmasını düzenledik. Ana temamız "Kadın Olmak..." Kadın olmanın anlamını, özgün senaryoların kadın diliyle anlatımını, toplumsal sorunları, eleştiri ve mizahı kadın yönetmenlerin filmlerinden dinlemeyi ve izlemeyi önemli buluyorum. Bu yarışmanın, sinema endüstrisinde daha fazla yer almaları için kadınları teşvik edeceğini umuyor, yarışmaya katılan ve finale kalan tüm kadın yönetmenlere başarılar diliyorum” dedi.