Eskişehir Sanat Derneği’nin Eskişehir’de sanatsal üretimi desteklemek adına düzenlediği Eskişehir Sanat Ödülleri 19 yıldır devam ediyor. Her yıl sonunda düzenlediği ödül töreni ile o yıl içinde şehrin sanat hayatına katkı sunanları ödüllendiren Eskişehir Sanat Derneği, 2021 yılı ödüllerini düzenlediği gecede sahiplerine takdim etti. 

2021 yılı Tiyatro Ödülleri, Eskişehir Şehir Tiyatrolarının sahnelediği “Kybele” oyununa ve oyuncu Hakkı Kuş’a verildi. Kybele oyunun ödülünü, oyunda da görev alan Şehir Tiyatroları sanatçısı Burcu Tutkun Turan dernek yöneticilerinden aldı. 2021 Yılı Müzik Ödülü ise Eskişehir Senfoni Orkestrasına verildi. Orkestra’nın Şehir Tiyatroları iş birliği ile sahnelediği 2021 Yılı Yunus Emre Özel Konseri nedeniyle verilen ve “2021 Yılı Yunus Emre Müzik Ödülü”nü kurum sanatçısı Nezih Dikicigiller orkestra adına teslim aldı

Eskişehir’de sanatın birçok alanında üretimde bulunan sanatçıların ödüllendirildiği gecede Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ‘2021 Yunus Emre Yılı’na çağdaş bir bakışla yaklaşarak, yıl içinde birçok etkinlikle ünlü halk ozanımız Yunus Emre’ye sahip çıktığı için “2021 Yılı Yunus Emre Onur Ödülü” ile ödüllendirildi. Önceden belirlenen programı olduğu için geceye katılamayan Başkan Büyükerşen’in yerine ödülü Şehir Tiyatroları Dramaturgu Şafak Özen, Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner’den aldı.

Gecenin sonunda ödül sahipleri ve Eskişehir Sanat Derneği yöneticileri birlikte fotoğraf çektirerek tebrikleri kabul ettiler.