Her yıl farklı oyunlar ile Eskişehir'in kültür sanat hayatına büyük katkı sunan Eskişehir Şehir Tiyatroları, bu yıl sahnelemeye başladığı Böyledir Bizim Sevdamız oyunuyla sanatseverleri yakın tarihte yolculuğa çıkarıyor. Eskişehir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevini sürdüren Ali Eyidoğan’ın yönettiği oyun, Zülfü Livaneli'nin hayatı üzerinden ülkemizi derinden etkileyen toplumsal olayları ve Türkiye’nin yakın tarihini ele alıyor. Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği “Böyledir Bizim Sevdamız” adlı müzikalin basın galası gerçekleştirilirken, galaya oyuna hayatı konu olan Zülfü Livaneli de katıldı. Oyunu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile izleyen Livaneli, oyun sonunda yaptığı konuşmada çok duygulandığını ifade etti. Livaneli "Bugün bu oyunu ilk kez izliyorum. Gelirken inanın bu kadar büyük bir prodüksiyon, bu kadar başarılı bir metin ve birbirinden yetenekli sanatçıları görmeyi beklemiyordum. Sayın Büyükerşen'in vizyonuyla bu kentte kültür sanat anlamında büyük gelişmeler yaşandı. Tiyatronuz ile orkestranız ile ne kadar gurur duysanız azdır. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.  

Tiyatro sanatçılarını ve orkestrayı tek tek tebrik eden Başkan Büyükerşen "Bizlere unutmamamız gereken şeyler suni gündemler yaratılarak unutturulmaya çalışılıyor. Bu oyun aslında bizim yakın tarihimiz. Yaratılan suni gündemlere aldanıp, bunların hiç birini unutmamalı ve demokrasimiz adına dersler çıkarmalıyız. Zülfü Livaneli'nin hayatını konu alan bu güzel oyunu bizlerle buluşturan tüm ekibi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki yakın tarihimizi bizlere hatırlatmak adına bu oyunların devamı gelecektir" dedi. 

Kapalı gişe sahnelenen oyunu Başkan Büyükerşen ve Zülfü Livaneli'nin yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Şule Bucak, İş adamları Erol Tabanca, Mustafa Taviloğlu, Osman Çarmıklı, Nino Erer, Hüsnü Özyeğin, reklamcılar Necati Özkan ve İlkem Şahin, gazeteciler Ertuğrul Özkök, Mehmet Yılmaz gibi 50'ye yakın önemli isim izledi. Oyun sonunda Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'ni dolduran sanatseverler hep birlikte Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası sanatçılarını ayakta alkışladı.