Şehir Tiyatroları, salgınla mücadele önlemleri uyarınca projelendirdiği yeni oyunların çalışmalarına devam ediyor. Amerikalı oyun yazarları Greg Edwards ve Andy Sandberg’in kaleme aldığı, Emel Aslan’ın Türkçemize kazandırdığı ‘Başvuru Beklemede’ adlı tek kişilik komedi oyunun yönetmenliğini Şehir Tiyatroları sanatçısı Çiğdem Altuğ üstleniyor.

Sıra dışı bir anlatım ve görselliğe sahip olan oyun, yetişkinler ve çocuklar arasındaki iletişimi, ebeveyn olma halini ve eğitim sistemini sorgularken, çocuğunu en iyi okula yazdırma saplantılı ebeveynler, okul seçimi sürecinde akıllarını yitiren yetişkinler ve okul yönetimlerinin abartılı kabul şartlarının yaratığı gerilimler eşliğinde mizah dozu yüksek bir seyirlik sunuyor. Şehir Tiyatroları sanatçısı Özlem Akdoğan’ın rol aldığı tek kişilik oyun, bir yanıyla da oldukça kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip. Şehir Tiyatroları bünyesindeki 32 sanatçının yardımcı oyuncu olarak eşlik ettiği oyun, sinema ve video tekniklerinin kullanıldığı zengin bir görselliği tiyatro sahnesine taşıyor.

Provaları ve çekimleri sürdürülen oyun Ekim ayı içinde Eskişehir’de izleyici ile buluşarak Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.