Başkan Kurt’un Makamında gerçekleşen ziyarete KOSEV Başkanı Ayşe İlter, Yönetim Kurlulu Üyeleri; Handan Atılgan, Ferihan Taşdelen, Müge Erdi ile üyeler Suna Küçükköse, Elif Kalecier, Şule Gürbüz Yurdagül, ata Ruacan ve Oktay Özçelik katıldı. 

Bir süre misafirleri ile sohbet eden Başkan Kurt, şehirlerin sanat çalışmaları ile çağdaş kentler haline geldiğini belirterek, Odunpazarı Belediyesi’nin kültür sanat çalışmalarını anlattı. 

Odunpazarı Belediyesi’nin yıl içerisinde 3 adet uluslararası festival düzenlediğini belirten Başkan Kurt, bu festivallere Lületaşı Festivalinin de eklendiğini söyledi. 13 – 16 Eylül tarihinde Odunpazarı Meydanı’nda Lületaşı Festivali düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Kurt, “Bu festivalde Lületaşı’nın nasıl eşsiz sanat eserlerine dönüşeceğine tanıklık edeceğiz” dedi. Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’ne de değinen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu galeride bugüne kadar 11 sergi yer aldı. Çok değerli konukları ve eserlerini ağırladık. Hamamyolu’nda yer alan köprüye Sanat Köprüsü adını verdik. Düzenlediğimiz festivallerde sanatçılar tarafından yapılan eserleri bu köprüde sergiliyoruz. Eskişehir, sanat önem veren kent. Sanata hak ettiği saygıyı ve özeni gösteriyor. Biz de bu kent için çalışmaya devam ediyoruz.” 

Odunpazarı Belediyesi’nin sanat çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten KOSEV Başkanı Ayşe İlter, Eskişehir’i ve Odunpazarı’nı gezdiklerini söyledi. Odunpazarı’nda yer alan galerilerden oldukça etkilendiklerini ifade eden İlter,  sanata ve sanatçıya verdiği değer için Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür etti.