Yunus Emre İmam Hatip Lisesi'nde farklı bir uygulamaya imza atılıyor. Resim öğretmeni olarak görevini sürdüren Nuray Karadeniz tarafından hat sanatı ile yapılan eserler, okulun adeta çehresini değiştiriyor. Eserlerde kullanılan Arapça harfler önce strafor üzerine çizilerek ısı aleti yardımıyla kesiliyor. Ardından boyanarak birleştirilen straforlar yardımı ile başta hadis-i şerifler olmak üzere özlü sözler yazılarak okulun farklı noktalarına asılıyor. Öğrenciler ve veliler tarafından ilgiyle karşılanan eserler, anlamları ile gönle hitap ederken estetikliği ile de okula farklı bir görünüş katıyor. 

“Ben inanıyorum Türkiye’de ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor”: Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Abdullah Yılmaz, bilgi edinmenin önemini anlatma açısından böyle bir çalışma yapıldığını ifade ederek, yapılan eserlerin hayretle karşılandığını belirtti. Okul Müdürü Yılmaz, “Çocukluğumdan beri hat sanatına ilgim var. Öğretmenliğimin ilk yıllarında Bursa’da 3 yıl kadar yaz tatili boyunca hat çalışmalarına katıldım. Bursa merkez camilerde ve özellikle Bursa Ulu Camii’de bulunan hat yazılarının değerlenmesinde bir emeğim var. Okulumda da bu hat sanatının yansıması olması anlamında bir çalışma yapmak istedim. Yetenekli resim öğretmenimizin olduğunu gördüğümde böyle bir çalışma yapı yapamayacağını sordum. Böyle bir fikrim var, beraber birlikte çalışırsak güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum dedim. İki yıl önce birlikte bir çalışma başlattık. Bir hat yazısının bilgisayar çıktılarını aldık. Birlikte çalışmaya ve farklı bir uygulama yapmaya başladık. Ben inanıyorum Türkiye’de ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor. Kolay, zevkli ve estetik bir sonuç elde ettik. Hem anlam yüklü bir hadis-i şerifle başladık. Efendimiz şöyle buyuruyordu, ‘ilim öğrenmek kadın erkek her Müslümana farzdır’. Bilgi edinmenin önemini anlatma açısından böyle bir çalışma ile başladık. Arkasından Zümer suresi 9’uncu ayette Rabbimizin ifade ettiği ‘de ki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu’ ayeti burada. Allah burada bilmenin ve bilginin üstünlüğünü vurguluyor. Adeta beyinlere kazıyor. Biz de bunun bir göstergesini bu okula gelen herkes görsün diye bu yazıyı şekillendirdik ve okul girişine astık. Neden olduğunu soruyorlar ve anlamıyorlar. Bizde strafordan böyle bir çalışma olduğunu söylediğimizde hayretler içinde kalıp bir defa daha bakıyorlar, dokunuyorlar, şaşırıyorlar ve çok beğeniliyor” şeklinde konuştu. 

“İlk defa gerçekleştirdik ve sonuçta güzel bir çalışma ortaya çıktı”: Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Resim Öğretmeni ve aynı zamanda eserlerin sahibi Nuray Karadeniz ise ilk defa böyle bir eser gerçekleştirdiklerini ve sonuçta güzel bir çalışma ortaya çıktığını aktardı. Karadeniz, "Düz hat yazıları her yerde var. Bunu öğreten ustalar da var. Ben hat eğitimi almadım ama yazı eğitimini aldım üniversitedeyken . üç boyutlu harflerle bunun ifade edelim istedik. İlk defa gerçekleştirdik ve sonuçta güzel bir çalışma ortaya çıktı. Hocam da sağ olsun kelimeleri ve anlamlarını bana tercüme etti. Gördüğünüz gibi iyi bir çalışmayla sonuçlandırdık. Strafordan yaptık. Harflerin her biri bir straforla yapıldı. Harflerin her biri bir strafordan oluşuyor. Aşağıda kesme aletimiz var. Keserek ve üzerilerini boya yaparak böyle güzel ve şahane çalışmalar ortaya çıkardık” dedi.