Tepebaşı Belediyesi’nin, Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği ile birlikte düzenleyeceği Eskişehir Sinema Günleri, kent halkını sinema ve sinema sanatçıları ile buluşturmaya hazırlanıyor.

29 Kasım - 2 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında birçok film gösteriminin yanı sıra söyleşiler de gerçekleştirilecek. Sinemanın doyasıya ele alınacağı Eskişehir Sinema Günleri kapsamında, çok sayıda usta sanatçı ve sinema emektarı kent halkı ile bir araya gelecek.

22 Mayıs'ta hayatını kaybeden sinema ustası Yavuz Özkan'a adanan “Yavuz Özkan Film Seçkisi ve Sergisi” etkinliği kapsamında dört filmlik seçki ve “Yavuz Özkan: Hayal, Tutku ve Mücadele” sergisi,  30 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma töreninde vatandaşlar ile buluşacak. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma törenine usta yönetmenle birlikte çalışmış ya da Z1 Film Atölyesinde eğitim görmüş sinemacıların yanı sıra Mehmet Aslantuğ, Pelin Batu, Kerem Alışık, Reis Çelik, Burak Göral ve Uğur Polat'ın da aralarında bulunduğu usta isimler katılacak.

Program filmlerinin yönetmenleri ve oyuncularının da katılımıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşilerde ise izleyicilerin, filmler konusunda merak ettiği konulara yanıt verilecek. Atalay Taşdiken, Burhan Gün, Güven Kıraç, Sefa Öztürk gibi sevilen sanatçılar da bu kapsamda Eskişehirliler ile bir araya gelecek.

Eskişehir Sinema Günleri kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm etkinlikler hakkındaki detaylı bilgiye, “www.essinema.com” web adresinden ulaşılabiliyor. Ayrıca 4 gün boyunca birçok film gösterimi, sergi, söyleşi gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Eskişehir Sinema Günleri’nin programı şu şekilde:

Eskişehir Sinema Günleri’nin gösterim programı ise şöyle:

29 Kasım Cuma
Özdilek Sanat Merkezi
Saat: 12.00 - Farklı Perspektifler Film Seçkisi (Changing Perspectives Film Selection)
Saat: 14.00 - Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku
Saat: 16.00 - Hayal Kurma Oyunları
30 Kasım Cumartesi
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi
Saat: 12.00 - Bir Erkeğin Anatomisi
Saat: 14.00 - Güven
Saat: 19.30 - Yengeç Sepeti
1 Aralık Pazar
Özdilek Sanat Merkezi
Saat: 12.00 - Beginner
Saat: 15.00 - Maden
Katadrom Art Colony (Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü)
Saat: 18.00 - Çark
2 Aralık Pazartesi
Katadrom Art Colony (Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü)
Saat: 16.00 - Renkli Balık: Yeni Dünyalar Kaşifi
Saat: 18.00 - Mommo: Kız Kardeşim