Yunus Emre Haftası dolayısıyla MÜSİAD ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, Yunus Emre'nin fikirlerini mekan tasarımlarına yansıttılar. Tasarladıkları etkinlikleri MÜSİAD yetkililerine, üniversitenin akademisyenlerine sunumlarla anlattılar. 

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk yaptığı açıklamada, "Yunus Emre'nin özünde olan fikirleri mekan olarak nasıl ifade edilebileceği konusunda mekanlar tasarladık, bu mekanların uygulamalarını yaptık. Bu süreçte bize destek olan MÜSİAD Eskişehir Başkanı Hakan Duman ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederim" dedi. 

MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Hakan Duman da "Eskişehir'de Yunus Emre felsefesinin anlaşılması ve yaşanılması noktasında Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile görüşerek böyle bir projenin ve yarışmanın içersinde yer almak istediğimizi belirttik. Gerekli çalışmalarımızı yaparak malzemeleri temin ettik. Herkesin dostluk içersinde buluşmasına vesile olduk. Yunus Emre’yi çok güzel ifade ederek kentsel tasarım mekanı oluşturan öğrencilerimize, bu projede bize destek olan başta Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Çabuk'a, hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.