Halkın yoğun ilgi gösterdiği panayır gece geç saatlere kadar ziyaret edilebiliyor.  Panayır alanında konuşan Güler, “İç Anadolu’nun Akdeniz’i şirin Sarıcakaya ilçesinde halkımızı ağırlıyoruz. Panayırımız en az 30 yıldır ilçemizde ve geleneksel bir hal almış durumda. Bu gelenekselliği biz bozmak istemiyoruz. Abilerimizden almış olduğumuz bu orgazizasyonu devam ettiriyoruz. Panayırımızda bir çok esnaf Sarıcakaya ilçemizin halkıyla buluşuyor. Bir hafta süren panayırımız ilçe esnafına bir hareketlilik getiriyor. İlçe halkımız da ihtiyaçlarını ayağına kadar gelen hizmetle gideriyor” dedi. 

Bu panayırda eğlence var

Güler, “Panayır katılımcılarının yüzde doksanı dışarıdan geliyor, bir kısım esnaf ise il dışından geliyor. Birçok firma var panayırda hizmet veren. Burada çok güzel ikramlarımız oluyor. Eğlence var alışveriş için uygun ortam var. Ve tabi ki bu panayırda zam yok. Çünkü yöresel bir panayır bu. Burada halkın alım gücüne göre esnafımız şekillenmiş durumda. Panayırımıza gelmek isteyenler için otobüs de kaldırabiliyoruz. İlçelerimiz gibi Eskişehir’den gelmek isteyenler için de bu tür hizmet verebiliriz. Tüm Eskişehirimizi ilçemize bekliyoruz. Ortalama 350 esnaf var. Organizasyon tamamen belediyemize ait. Yerli esnafımızı da koruyoruz ve kendi dükkanlarının önünde bir yerde kendilerine ücretsiz yer veriyoruz. Panayır ücretlerine 2014 yılından bu yana hiç zam yapmadık. Hep aynı ben burada olduğum sürece de hiç zam yapmayı düşünmüyoruz. Çünkü amacımız belediyeye bir gelir elde etmek değil halkın ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmak, ilçemize renk katmak” diye konuştu.

Sarıcakaya turizm bölgesi olacak

İlçelerinin verimli toprakları ile tanındığını ancak turizm merkezi yapmak için çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Güler, “İlçemizde Akdeniz iklimi hüküm sürmekte önceleri zeytiniyle meşhur olan ilçemiz artık yeni ürünlerle de öne çıkıyor. Belediye olarak özellikle kuşkonmaz üretimine destek verdik. Şu anda Türkiye’nin yüzde 95 kuşkonmaz ihtiyacını ilçemiz karşılıyor. En çok ürün üreten ve İstanbul Ankara hallerine bu ürünü pazarlayan en büyük ilçe yine Sarıcakaya. İlçemizi özellikle iklimi ile ön planda tutuyorlar Eskişehir halkı ve Eskişehir idarecileri. Artık ilçemizde biz turizmi de ön plana çıkarmakistiyoruz. Sadece tarımla değil turizmle de söz sahibi olan bir Sarıcakaya’dan bahsediyoruz. İlçemiz turizme öncülük edecek. Bunun alt yapısı için çalışıyoruz” dedi. NEVİN BULUT ATAK | ESKİŞEHİR EKSPRES

Diğer Sarıcakaya haberleri için tıklayın...