Milletvekili seçilen Sazak, “24 Haziran seçimleri sonucunda hemşerilerimin vermiş olduğu vekaletle Ankara’ya doğru gidiyorum, inşallah hepimiz için hayırlı olur. Bana bu vekaleti veren hemşerilerime, teşkilatıma, ocaklarıma teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı ile seçime girdiğimiz bu dönemde mecliste de bunun devamını düşünerek, memleketimizde hayırlı hizmetler yapmak için yola çıkacağız” dedi.

Eskişehir’den bir vekil olması gerekiyordu

MHP’nin Eskişehir’de daha önce kaybedilen bir vekili yeniden alması ile ilgili soruyu yanıtlayan Sazak, “Eskişehir’den bir vekil olması gerekiyordu. Biz daha fazla vekil bekliyorduk. Kendi kurumsal kimliğimizi tescil ettirdik. Bizim epeydir üzerimize geliniyordu. Bir süreç içerisinden çıktık devamlı bir baskı vardı sanki iktidar partisi gibi MHP’nin üzerine gelindi. Bunlara rağmen biz buradan bir sonuçla çıktık. Eskişehir halkına çok teşekkür ediyorum. Şimdilik bu sonuca razı olmak durumundayız. Milletimizin verdiği karar bizim için kutsaldır. Seçilsek de seçilmesek de milletimiz için varız”

İttifak mecliste de devam edecek

Ak Parti MHP ittifakı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sazak, “İttifak mecliste de devam edecek. Biz ittifakı mecliste de devam ettirmeyi düşünüyoruz, genel başkanımızın almış olduğu karar ile. Milletimizin lehine olan her kararda herkesle ittifakız. Zararlı olan kararda ise davranışımız bellidir.  Memleketimizin bekası için ittifaktan yanayız” dedi. 

Eskişehir belediyelerine talibiz

Yerel seçimlerle ilgili açıklama yapan Sazak, “Yerel seçim çalışmalarına da başlayacağız ve biz MHP olarak Eskişehir belediyelerine talibiz. Ve belediyeleri de almayı düşünüyoruz. Eskişehir’in çehresini değiştirmeyi düşünüyoruz. Eskişehir’e artık gerçek hizmetleri sunmak istiyoruz. Hedefimiz şimdi belediyeler” diye konuştu.