Avcı, dernek binasında Ağrılı vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelerek mahallelerin sorunlarına getirecekleri çözümlerden bahsetti. Gerçekleşen buluşmada ESAĞDER Başkanı Mehmet Şerif Karaca, ziyaretinden dolayı heyete teşekkür etti. Başkan Karaca, seçimlerin ülke adına hayırlı olması temennisinde bulunurken "Eskişehir'de 8 Ağrılı muhtarımız var. Eskişehir ülkemizin en çok Ağrılı muhtarına sahip ilidir. Bu şehir beni doyurdu. Her ne kadar memleketim Ağrı olsa da bir iş adamı olarak Eskişehir'de ticaret yapıyorum. Eskişehir'imize, Bakanımıza ve Ak Partimize desteğimiz tamdır. Burada katılım gösteren bütün hemşehrilerime, millet vekillerine, il ve ilçe teşkilat başkanlarına ve sayın Nabi Avcı'ya teşekkürlerimi sunarım" şeklinde konuştu. 

Ziyaret ettikleri bölgelerde biri teşekkür diğeri şikayet olmak üzere iki söylemle karşılaştıklarını dile getiren Nabi Avcı, teşekküre mevzu olan işlerin hep merkezi hükumet üzerinden yapılan işler olduğunu, şikayetlerin ise yerel belediyeler tarafından yapılması gerekip yapılmayan işler olduğunu dile getirdi. Avcı, "Vatandaş diyor ki 'bizim köyün yolu şu kadar zamandır yapılmadı.' Tamam ama orası kara yollarının sorumluluğunda değil orası büyük şehir belediyesinin yapması gereken yollar fakat yapmamış. Öyle mahalleler var ki haftada üç saat su geliyor veya gelmiyor. Üstelik son zamanlarda halk düşüncelerini açıkça ifade edebiliyor. Bize gelip şu söylemlerde bulundular 'Bize geldiler suyunuzun akmasını istiyorsanız şu partiye oy vereceksiniz, eğer Ak Parti'ye oy verirseniz suyunuzun akmasını beklemeyin' başka bir muhtarımızın kurduğu cümle 'Yol yapımı için keşfe geldiler ne zaman biter diye sorduğumuzda sandığa bakacağız dedi' diyor. Sadece köyler değil Odunpazarı'nda, Tepebaşı'nda pek çok mahallemizde açık açık tehdit ve pazarlık yapılıyor. Vatandaşı bu hale düşürmek, şantajla pazarlıkla iş yapmak ne kadar ayıp ne kadar gayri ahlaki bir durum. Biz de senelerdir idaredeyiz bir günden bir güne aklımızın kenarından bile geçmedi biz oraha hizmet edeceğiz ama bakalım hangi partiye oy veriyormuş diye geçmez de ve geçmemeli de. 24 Haziran'da kapıyı açacak Mart 2019'da da bu işe çözüm bulmamız lazım" ifadelerini kullandı. 

"Eskişehir'in değerlerine değer kattınız": Misafirperverlikleri için tekrar teşekkürlerini belirten Avcı; bütün sıkıntıların seçim sonrasında beraberlik içerisinde çözüleceğinin sinyalini verdi. Avcı, "Ağrılılar hesapsız çalışırlar. Ben Ağrılıların nasıl vatansever olduğunu, nasıl hesap yapmadan ellerini taşın altına koyduklarını gerek Milli Eğitim Bakanlığı'nda, gerekse de Kültür Bakanlığındaki teşviki mesaimizde gördüm. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Eskişehir'in değerlerine değer kattınız. Önümüzdeki dönemde de yine istikrar içerisinde kalkınan Türkiye'de birlikte çok işler yapmaya devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.