Akbank, Türkiye’nin en büyük bankaları arasında olup, para çekme söz konusu olduğunda birçok ATM’ye sahiptir. Her bankada olduğu ve değişkenlik gösterdiği gibi Akbank günlük para çekme limiti vardır. 

Günlük para çekme limiti kullanılan karta göre değişkenlik gösterir. Kredi kartı ve banka kartı olarak ayrılan bu sistemde belli limitler vardır. Bu limit Akbank’ın en çok kullanılan kartlarından olan NEO kartlarda 5.000 TL olmaktadır. Bununla birlikte NEO ek para çekme işleminde ise 1500 TL günlük para çekme limiti vardır. Bu kapsamda Akbank kart türleri birden çok olduğu için günlük para çekme limitleri de buna göre hesaplanır. 

Aynı zamanda kartın ana çekme limitini arttırmanız da mümkündür. Bunun için bankaya giderek talepte bulanabilirsiniz. Aynı zaman da müşteri hizmetlerini arayarak ve mobil işlemler kısmından da yapabilirsiniz. Bu işlemi yapmak istediğiniz zaman bankaya ufakta olsa bir ücret ödenir. 

Akbank Kart Türüne Göre Para Çekme

İnsanlar genel olarak nakit paralarını ATM sayesinde çekmektedir. Özellikle Akbank ülke genelinde birçok konumda ATM’si bulunur. Akbank kullanıcıları için oldukça kolaylık sağlamaktadır. Bununla birlikte günlük para çekme limiti her kart türüne göre farklılık gösterir. Günlük para çekme limit listesi aşağıdaki gibidir. 

•    NEO kart: 1.500 TL
•    NEO MEO kart: 250 TL
•    NEO ek kart: 1.000 TL
•    NEO Business kart: 5.000 TL
•    NEO Private kart: 10.000 TL

Bu liste kart türlerine göre günlük para çekme limitidir. Aynı zamanda bazı yüksek meblağlı para çekme işlemlerinde ek ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun önüne geçmek için aynı gün içinde gece saat 12’ye doğru para çekebilirsiniz. Bunun ardından da 12’den sonra da aynı gün parasını çekebilirsiniz. Böylelikle herhangi bir ek ücret ödemenize gerek kalmaz.

Özellikle korona virüs sürecinde diğer bankalarda olduğu gibi Akbank günlük para çekme limiti konusunda da değişiklikler olmuştur. Bu kapsamda müşterilerine daha etkili bir düzeyde hizmet sunmayı amaçlayan Akbank; günlük para çekme limitini de arttırmıştır. Tabi ki günlük para çekme limitinin kimi zaman güncellendiğini ifade etmek de mümkündür!