Anne adayları ve annelerin, hayattaki en özel duygulardan bir tanesi olan annelik ile alakalı yaşadığı süreçler ile ilgili bilgi sahibi olması oldukça önemlidir. Gebelik, doğum, bebek bakımı ve gelişimi hakkında annelerin rehberi olan CiciÇocuk, aklınıza takılan her sorunun yanıtını, uzmanların görüşleriyle sizlere sunar. Uzun ve hassas süreçlerde karşılaşılan pek çok durum ve olasılık olduğundan belirli zamanlarda uzman tavsiyesi almak hem anne hem de bebek için büyük fayda sağlar. Hamilelikten, bebeğinizin gelişip büyümesine kadar olan süreçle alakalı kafanıza takılan her konuda istediğiniz sonuçlara ulaşmak artık hiç olmadığı kadar kolay!

Uzun ve yorucu bir süreç olan gebeliğin her dönemi, beraberinde farklı durumlar getirir. Kimi zaman zorlayıcı olan bu süreçte yaşadıklarınızın doğal olduğundan emin olmanız ve aksi bir durumda en kısa sürede bir uzmana danışmanız için CiciÇocuk’taki bilgiler her zaman yanınızda! 40 haftalık hamilelik dönemindeki her hafta için bebeğinizin ve sizin gelişiminiz hakkında yapılacak gözlemleri ve doğal süreci inceleyebilirsiniz. Örneğin 12 haftalık ve 36 haftalık bebek gelişimi arasında birçok fark olduğu gibi bu haftalarda yapmanız gerekenleri bilmeniz ve buna uygun hareket etmeniz gerekir. Böylece hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı ve gelişimi çok daha güvenli olur.

Doğum sonrasında bebeklerin gelişimi ve bakımı son derece hassastır. Bu süreçte annelerin ve bebeklerin karşılaştığı olumsuz durumlar da mevcuttur. Özellikle bebeklerin herhangi bir rahatsızlığı olduğunda bu durumu erken bir şekilde fark etmek büyük etki yaratır. Bebeklerde sıklıkla karşılaşılan ve anlaşılması güç olan rahatsızlıklardan bir tanesi disleksidir. Peki disleksi nedir? Özel öğrenme güçlüğü olarak da adlandırılan disleksi, nörolojik temele dayanan becerilerin gelişiminin yeterli seviyede olmaması olarak tanımlanabilir. Bu rahatsızlığa sahip bireylerin okuma, yazma ve matematik işlemlerini yapmada güçlük çektiği gözlenir. Farklı başlıklar altında incelenen bu rahatsızlık, kişiden kişiye farklı etkiler gösterebilir. Disleksi rahatsızlığı hakkında bilgi sahibi olmak ve belirtilerini bilmek daha hızlı ve kolay bir şekilde durumu anlayabilmenizi sağlar. Disleksi ve daha pek çok rahatsızlığın yanı sıra merak ettiğiniz tüm konuları CiciÇocuk üzerinden uzman kişilerin yorum ve görüşleriyle öğrenebilirsiniz.