Bebeklerin üzerinde güvenle oynayacakları aynı zamanda duyu gelişimlerine de destek sağlayan en önemli aktivite oyuncakları bebek oyun halısı gruplarıdır. Bu oyun halısı çeşitleri sayesinde bebeklerin ince ve kaba motor gelişimleri desteklenmiş olmaktadır. İlgi çeken tasarım ve desenleri sayesinde kendilerini güvende hissedecekleri ve eğlenebilecekleri güvenli alanların yaratılmasına yardımcı olmaktadır.

Bebek Oyun Halısı Özellikleri 

Bebek oyun halısı bebeklerin rahatlayarak özgürce hareket edebildikleri alanlara yardımcı aktivite yerleridir. Rahat hareket ederek üzerinde asılı olan oyuncaklarla teması kaba motor becerilerini aktif hale getirmektedir. Duyu ve görme yetilerinin gelişmesine de son derece fayda sağlayan ürünlerdir. Günlük egzersizlerini yapabilen ve enerjilerini rahatlıkla boşaltabilen bebekler 10-11 aylık olana kadar oyun halısı üzerinde aktivite yapabilirler.

Dikkat edilmesi gereken en önemli özellikler arasında hijyenik ve temizlenebilir olmasıdır. Güvenilen markaların bebek oyun halısı modellerini tercih etmeli ve eğitici desenleri sayesinde öğrenmelerine de katkı sağlanmalıdır. Özel olarak üretilen oyun halıları bebekler için hijyenik ve yumuşak kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Bebeklerin güvenle hareket etmesi sağlanıp eğlenirken aynı zamanda öğrenmeleri desteklenmelidir.