Diş teli tedavi süresi ve diş teli fiyatları birçok etkene bağlı olmaktadır. Özellikle de hastanın ne kadar tedaviye ihtiyacı olduğuna bağlıdır. Bu da aynı zamanda diş teli fiyatlarını da etkilemektedir. Ayrıca bu süreyi hekimin bilgisi, tecrübesi ve özenine göre de değişmektedir. Hekimin bu özellikleri diş teli fiyatları üzerinde de değişkenliğe sebep olmaktadır. Çok özenli ve tecrübeli hekimlerin diş teli fiyatları oldukça pahalı olabilmektedir. Ama bazı hekimlerin diş teli fiyatları, çok tecrübeli olmalarına rağmen ucuz olabilmektedir.

Diş teli tedavisinin ilk başlarda biraz zorluğu bulunmaktadır. Bu zorluklardan bazıları ise, dil üzerinde ağırlık hissi, konuşamama sorunu, yemek yerken tat alamama ve zorlanma gibi zorlukları bulunmaktadır. Ama belirli bir süre sonra ağzınızda tel olduğunu bile unutabilmektesiniz. Bunun için bu tedaviyi yaptırmaktan asla çekinmeyin.

Diş Teli Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş teli tedavileri genel olarak 1- 2 yıl arasında sürmektedir. Ama bu zaman çok fazla da uzayabilmektedir. Eğer çok fazla derecede operasyon gerekiyor ise bu süre 5 yıla kadar gidebilmektedir. Ama dişlerde çok fazla bozukluk yok ise bu süre kısalarak 6 aya kadar inebilmektedir. Bu durum tamamen hastanın kendisine ve diş yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca son teknolojiler kullanılarak bu uzun süren diş teli tedavileri daha da kısaltılabilmektedir.

Diş teli tedavi süresini etkileyen bir diğer unsur ise, yaş faktörü olmaktadır. Eğer genç yaşta olan bir hasta var ise, bu süre daha kısa olacaktır. Ama yine dediğimiz gibi dişlerdeki çarpıklık yine buna etki etmektedir. Genç yaşta bu tedavinin olmanın bir diğer artısı ise, daha fazla derecede olumlu sonuç vermesidir.

Diş Teli Tedavi Süresini Azaltma

Hastanın hekimlerin istediği doğrultuda kullanılan mekanikleri değerlendirmesi ve elastiklerini kullanması, ağız bakımını çok iyi bir şekilde yapması tedavi süresini oldukça fazla azaltmaktadır. Bununla birlikte hekimin bu konuda olan tecrübesi de oldukça fazla önemlidir. Doğru bir şekilde teşhis ve doğru karar ile bu süre daha da kısalmaktadır. Diş teli tedavisi sizin sosyal yaşamınızda daha da güzel bir şekilde gülmeniz için gereklidir.

Ücretsiz Kontrol ve Randevu: https://www.periodent.net/