Dolap kapaklarının açılma açısının ayarlanabilmesini, açılma sertliğinin ve açılma türlerinin belirlenebilmesi için en önemli mobilya aksesuarları arasında yer alan dolap kapağı makasları, dolapların kullanıldığı tüm alanlarda konforu garantiliyor. Her geçen gün ilerleyen fonksiyonlara sahip olan ve mobilyaların hareketlenmesini sağlayan dolap makası çeşitleri geniş bir yelpazede sunuluyor. Mobilyaların daha konforlu bir şekilde kullanılmasını sağlayan bu donanımlar menteşelerin yerini alarak yeni bir deneyimi mümkün kılıyor. En küçük alanlarda dahi kullanım kolaylığı sağlayan; kalkar kapak makasları, kalkar katlanır kapak makasları ve paralel kalkar dolap kapağı makasları gibi alternatifler sayesinde dolapların yalnızca yana doğru açılma zorunlulukları ortadan kalkıyor. 

Dolap Kapağı Makasları ile Mekanları Kişiselleştirin

Alışılagelmiş dekorasyon kalıplarından çıkmanın onlarca farklı yolu var. Kimileri için yalnızca dekorasyon renklerini değiştirmek yeterli olabilirken kimileri tarzları ve seçimleri ile fark yaratmak istiyor. Fonksiyonel dolap kapağı makasları sayesinde alanlarını en optimal şekilde kullanmak isteyenler de dekorasyon tercihleri ile farkını belli etmek isteyenler de amacına ulaşabiliyor. Otomatik güvenli durma işlevine sahip dolap kapağı makasları da teknolojiyi konforu için kullanmak isteyenlerin kalbini fethedebiliyor. Kapak makasları farklı materyallerden üretilen dolaplarda da kullanıma uygun şekilde tasarlanıyor. Ahşap dolaplar, cam dolaplar ve hatta alüminyum çerçeveli dolaplar için özel olarak dizayn edilen dolap makası çeşitleri modern yaşamlara atılan bir adım niteliği taşıyor.

Dolap Kapağı Makası Seçimi 

Dolapların yavaş ve sessiz bir şekilde kapanmasını sağlayan, dolapların açılma mekanizmasına uygun nitelikler doğrultusunda değişen yapılara sahip olan dolap kapağı makasları seçimi sırasında birçok faktörün eş zamanlı düşünülmesi gerekiyor. Bu noktada dolap kapaklarının ağırlığı en büyük belirleyici olarak ön plana çıkıyor. Dolapların sorunsuz bir şekilde taşınabilmesi için dolap kapaklarının ağırlığının, dolap malzemesinin kalınlığının, dolap kapağının yüksekliğinin vb. unsurların dikkate alınması öneriliyor. Üretim malzemesi bakımından kaliteli alternatifler değerlendirildiğinde dolap kapağı makasları kullanım ömrü maksimuma çıkılabiliyor.