Hepimiz geçmişten bugüne kadar oluşturulan Türk filmlerini oldukça beğenmiş ve başarılı bulmuşuzdur. Her birinin içerisinde bazen kendimizi gördük, bazen de ana karakteri bir sevdiğimize benzeterek mutlu olduk. Ayrıca Türk Sineması, uzun yıllar boyunca dünya çapında oldukça ün yapmış usta oyunculara da ev sahipliği yapmıştır. Bizde sizler için her kesimden insanın kendine pay çıkardığı, en sevilen Türk filmlerini liste halinde inceledik.

  1. HABABAM SINIFI

Hababam Sınıfı, öğrencilik serüvenleri sürekli haylazlık ve yaramazlık adına kurulu olan bir sınıf dolu arkadaşın, eğlenceli ve dramatik maceralarının anlatıldığı unutulmaz bir Türk filmidir. Usta yazar Rıfat Ilgaz’ın aynı isimli Hababam Sınıfı romanından esinlenerek uyarlanmıştır. IMDB üzerinden 9,5 puan gibi başarılı bir sonuç almayı başarabilen unutulmaz bir filmdir.

  1. GORA

Anadolu’nun turistler için oldukça cazip bir bölgesinde halı satışı yapan Arif karakterinin uzaylılar tarafından kaçırılarak kendi gezegenlerine götürülmesini konu edinmektedir. Cem Yılmaz’ın canlandırdığı Arif karakterinin kaçırıldığı gezegenden kaçmak için verdiği mücadele ve bu serüvende yaşadığı aş hikayesi, beyaz perdeye başarılı bir şekilde aktarılmıştır.

  1. KABADAYI

Usta oyuncu Şener Şen’in nesli tükenen bir kabadayıyı canlandırdığı film, 2007 yılında seyircisiyle buluşturulmuştur. Kabadayı filminin yan rolünde ise yakışıklı oyuncu Kenan İmizalıoğlu’nu görmekteyiz. Bu ikilinin birbirleri arasında yaşanan mücadeleyi başarılı bir şekilde seyirciye aktarabilmiş Kabadayı filmini izlemenizi öneririz.

  1. KAYBEDENLER KULÜBÜ

Kadıköy semtinde geçimini hiç okunmayan kitaplar basarak sağlayan Kaan ile sıkı bir plak koleksiyoncusu olan Yiğit’in hikayesini konu alan film, 2011 yılında vizyona girmiştir. İlk çıktığı zamandan beri popüler kültüre karşıtlığı ile oldukça ilgi çeken film, yapımcılarına da hatırı sayılır bir hasılat sağlamayı başarmıştır. Baş rollerinde usta isimler Nejat İşler ve Yiğit Özşener bulunmaktadır. Yaptıkları radyo programı ile ülke çapında büyük bir üne ulaşan ikilinin aşk ve eğlence hayatlarına tanıklık etmek istiyorsanız bu filmi izleme listenize eklemelisiniz.

  1. UZAK

Uzak, 2002 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğinde beyaz perdeye aktarılmış olan başarılı bir Türk filmidir. Kasabada para kazanmak anlamında bir geleceği olmadığını düşünen Yusuf’un İstanbul’da yaşadığı olaylar konu edinilmiştir. Akrabası Mahmut’un yanına yerleştikten sonra ikilinin başlarına gelen olaylara tanıklık etmek istiyorsanız Uzak filmine sinema izle platformlarından ulaşmak mümkündür.

  1. MUTLULUK

2007 yılında Abdullah Oğuz’un yönetmenliğinde beyaz perdeye aktarılan film, henüz 17 yaşına yeni girmiş olan Meryem adında bir kızın köy yerindeki gölette baygın şekilde bulunması ile başlamaktadır. Doğu bölgesinde yaşayan kızın ailesi ise kızın bu halde bulunmasının ardından namussuzluk yaptığını ve derhal öldürülmesi gerektiğini düşünmektedir. Akrabası olan Cemal’e bu görevin verilmesinin ardından ikili tesadüfen yelkenliyle denizlere açılan İrfanla karşılaşır. Daha sonra her biri, ikinci bir şans için özgürlük yolculuğuna yelken açarlar.

  1. AĞIR ROMAN

1997 yılında beyaz perdeye aktarılan başaralı bir mafya filmi olan Ağır Roman, bünyesinde başaralı oyuncular Okan Bayülgen ve Müjde Ar’ı barındırmaktadır. Kolera caddesinde ilginç olaylara tanıklık eden Arap Sado, egemenliğini artık oğluna bırakmaya karar verir. İstanbul’un kenar mahallerinde kabadayılığa yeni bir soluk getiren Salih’in hikayesi halen izlenen filmler arasındadır.