Gaziantep, hem UNESCO listesine girmeyi başaran mutfağı, sayısız müzesi ve tarihi değerleriyle Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri. Gaziantep’in öne çıkan tarihi değerlerinden biri Zeugma Müzesi. Birbirinden muhteşem ve iyi korunmuş mozaikleri görebileceğiniz müzeye en az yarım gün ayırmanız gerekiyor. Müzede sesli kılavuzlar eşliğinde gezebilir, Antep’in simgelerinden biri haline gelen Çingene Kızı mozaiğini görebilir ve hediyelik alışverişleri yapabilirsiniz. Antep’te görülmesi gereken diğer önemli değer ise Antep Kalesi. Kalenin içindeki Kurtuluş Müzesi, milli mücadele döneminde kendi kendini savunan ve Gazi ünvanına layık görülen kahraman Antep halkının yaptığı fedakarlıkları görebileceğiniz bir yer. Kalenin tepesinden ise harika panoramanın tadını çıkarabilirsiniz. Daha sonra Zincirli Bedesten’e gidip baharat alışverişlerinizi yapabilir ve dibek kahvesi molası verebilirsiniz. 

Gaziantep'te Konaklama

Gaziantep’te yapacağınız konaklama iki eksende şekilleniyor. Dilerseniz modern tesisleri tercih edebilir ve standart otel konforunu ve hizmetini alabilirsiniz. Seçebileceğiniz diğer seçenek ise Gaziantep butik otelleridir. Antep’in eski han, hamam ve konaklarından devşirilen tesisler, şehrin ruhunu hissetmek için ideal konaklama seçenekleri. Bu seçenekler arasında kıyaslama yapmak için neredekal.com’un arama fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Böylece Gaziantep otel fiyatları hakkında bilgi alabilir ve size en uygun oteli dakikalar içinde bulabilirsiniz. Samimi ve misafirperver Gaziantep halkının karakterini yansıtan tesislerin tamamında, temel otel hizmetlerini alabilir ve Antep lezzetlerine doyduktan sonra gün sonunda konfor içinde istirahat edebilirsiniz. 

Gaziantep Yöresine Ait Lezzetler

Sadece kebap çeşitleri yüzü aşan Antep mutfağı, Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın en zengin ve çeşitli mutfakları arasında. Antep’e gittiğiniz zaman seçenekler arasında tercih yapmak bile başlı başına bir mesele. Şehirde yemeniz gereken lezzetlerden biri lahmacun. Daha ince ve sarımsakla yapılan incecik lahmacunlar sofraların favori aperatifi. Tercih edebileceğiniz diğer aperatif ise pirinç ve didilmiş etle yapılan bir lezzet bombası olan beyran çorbası. Kebap çeşitleri mevsimlere göre değişkenlik göstermekle birlikte patlıcanlı kebap Antep’in imza kebapları arasında öne çıkıyor. Sakatat sevenler ünlü Antep ciğerini denemeden dönmemeli. Sakatat sevmeyenler ise küşlemeyi deneyebilir. Tatlı konusunda içinden Antep fıstığı fışkıran baklava ve katmerler yemeklere mükemmel bir final oluyor.