Etkili bir şekilde zayıflamak için kişinin günlük kalori ihtiyacını karşılayacak şekilde beslenmesi gerekmektedir. Kalori ihtiyacınızı karşılamak ve yağ yakımını hızlandırmak için  sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Günlük Kalori İhtiyacı Ne Kadar?

Vücudun gerekli görevleri yerine getirmesi için günlük alması gereken kalori miktarı bulunmaktadır. Metabolizma hızı kalori ile paralellik göstermektedir. Eğer ki düşük kalorili beslenirseniz metabolizmanızın yavaşlamasına neden olursunuz. Bunun gerçekleşmemesi için ihtiyacınız olan kaloriyi almalısınız. Kilo vermek için ise aldığınız kaloriden daha fazlasını yakmalısınız. Bu şekilde vücut enerji bulmak için vücuttaki yağları kullanmaya başlar ve yağ yakarak kilo verme durumu tam olarak bu şekilde başlar. Günlük kalori miktarı yaşa, cinsiyete, boya ve kiloya göre değişkenlik göstermektedir. Bunların özel hesaplamaları bulunmaktadır. Gerekli formüller ile kalori hesabı yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde zayıflamak için, çıkan sonuçtan %20 daha az kalori almalısınız. Bunun yanında gün içerisinde almış olduğunuz kaloriden daha fazlasını yakmalısınız ki vücutta yağ yakımı gerçekleşsin.

Günde Kaç Kalori Alırsam Kilo Veririm?

Her vücudun kilo verme hızı farklıdır. Bazı insanlar hızlı bir metabolizmaya sahiptir ve kısa süre içerisinde zayıflayabilirler. Bazıları ise metabolizması yavaş olduğundan çok çabalasalar bile zayıflama sağlamakta güçlük çekerler. Metabolizma hızı vücudun enerji düzeyine ve tüketilen besinlere göre şekillenmektedir. Eğer ki katı besinler tüketilirse bağırsaklar yavaş çalışacağı için metabolizma hızı düşer. Fakat lifli ve enerji veren besinler tüketilirse bu metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Metabolizmanın dengeli çalışmasını sağlamak için günlük almanız gereken kaloriyi karşılamalısınız. Kalori miktarı herkes için farklıdır. Bu nedenle ortalama bir değer söylemek yanlış olur. Burada önemli olan aldığınızdan fazlasını yakmanızdır. Kilo verme işlemi tam olarak bu şekilde gerçekleşmektedir. Uzmanlar düşük kalorili diyetlerin kilo verme konusunda çok etkili olmadığını belirtmektedir. Düşük kalorili beslenmek enerjinizi düşürür. Her gün belli bir miktar kalori almalısınız. Aşırı kalori değil yeterli kalori alınmalıdır. Bu kalorileri harcadığınızda vücutta enerji oluşturmak için depolanmış yağlar yakılmaya başlar. Bu eylem sayesinde kilo verimi başlar.

Günlük Kalori Hesaplama Nasıl Olur?

Eğer gün içerisinde kaç kalori aldığınızı merak ediyorsanız yediğiniz, içtiğini her besinin kalori değerini öğrenmelisiniz. Günlük tüketimleriniz almanız gerekenden daha fazla kalori almanıza neden olmamalıdır. Bu şekilde kilo vermeye değil almaya başlarsınız. Kalıcı ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak için gün içerisinde alınan ve yakılan kaloriye dikkat etmelisiniz. Kendinize bir liste oluşturup planlı beslenerek de almanız gereken kaloriyi hesaplayabilirsiniz. Kalori hesabı yaparak bilinçli bir şekilde zayıflama sağlayabilirsiniz.

Zayıflamak İçin Günlük Ne Kadar Kalori Alınmalı?

Fazlalıklarınızdan kurtulmak ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız tükettiğiniz her besine dikkat etmelisiniz. Tok tutucu olan gıdaları yemeli ve aynı zamanda bol miktarda sıvı tüketmelisiniz. Doğal karışımlardan da destek alarak hem enerji sağlayabilir hem de yağ yakma eylemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için sayfasına tıklayarak günlük enerjinizi sağlayan ve aynı zamanda sağlıklı kilo vermeye destek olan gıda takviyesinden satın alabilirsiniz.