Spor, kişilerin sağlıklı bir hayat sürmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle anne adaylarına, uzman doktor kontrolünde önerilen spor eğitimleri hamileler için apayrı bir öneme sahiptir. Uzman spor eğitmenlerinin gözleminde yapılacak olan güvenli ve emniyetli bir spor, anne adaylarının gebelik boyunca rahat olmasını ve rahat bir şekilde doğum yapmasını sağlayacaktır. 

Anne adaylarının bu dönemde yaşadığı en büyük problem, ağırlık merkezinin yer değiştirmesidir. Doktorlar tarafından bu dönemde 9 ile 15 kilo alınması önerilmektedir. Aşırı kilo alımı anne ve bebek sağlığı açısından bazı sorunlara yol açabilmektedir. Hamilelik döneminde yapılacak egzersizler, doğumdan sonra en kısa sürede eski formunuza dönmenize büyük fayda sağlayacaktır. Doktor izni ile en erken dördüncü ayda başlanacak egzersizlere, normal şartlarda beş ya da altıncı ayda başlanılması önerilmektedir. 

Gebelik Dönemlerinde Yapılabilecek Egzersizler

-Uzmanlar gebelik başlangıcından üçüncü aya kadar, anne adaylarına pilates, yoga, esneme ve hafif tempolu yürüyüş egzersizlerini önermektedir. Buna ek olarak vücudun doğuma hazırlanması için hamilelerin pilates ve yoga gibi egzersizlere yönelmesi büyük önem taşımaktadır. 
-Hamileliğin 3 ile 6 aylık dönemleri arasında ise hafif tempolu egzersizler, pilates, yoga, yürüyüş ve dikey bisiklet egzersizleri önerilmektedir. Bu dönemde yapılacak egzersizlerin sırt üstü yapılmaması bebeğin sağlığı için büyük önem taşımaktadır. 
-Anne adayları için 6-9 aylık dönemlerde ise bebeği korumak adına sadece oturma pozisyonundaki egzersiz hareketler, yürüyüş ve pilates seansları önerilmektedir. Anne adaylarının bu dönemde katılacağı pilates seansları, doğum olayının oldukça rahat ve kolay geçmesini sağlayacaktır. 

Daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

https://www.saglikliyol.com/gebelik/

Hamilelikte Egzersiz Niçin Gereklidir?

-Hamilelik döneminde yapılacak egzersizler, metabolizmayı ve solunumu düzene sokmaktadır. 
-Kişilerin gebelik boyunca yaptığı egzersizler, anne adaylarının kendine olan güvenini arttırarak, depresyon ve endişeleri büyük ölçüde azaltmaktadır. 
-Hamilelik boyunca yapılan egzersizler, kişilerin minimum seviyelerde kilo almasını sağlayacaktır ve buna bağlı olarak anne adaylarının bu dönemde gelişen rahatsızlıklara yakalanma oranı düşecektir. 
-Bu dönemde yapılan egzersizler anne adaylarını bedensel, psikolojik ve solunum bilinci olarak en iyi şekilde doğuma hazırlamaktadır. 
-Bu dönemde yapılan düzenli egzersizler, anne adaylarının çatlak sorununu en aza indirecektir. 
-Yapılacak egzersizler, anne adaylarının enerjilerinin yükselmesini sağlayacaktır.