Son 10 yıla damga vuran futbolcuların başında hiç kuşkusuz Messi gelmektedir. Kariyeri en tepede başlayan ve bunun her gerektiğinde hakkını veren Lionel Messi profesyonel olarak sadece Barcelona takımında forma giymiş ve Barcelona ile birçok başarıya ulaşmış, birçok kupa kaldırmıştır. Son döneminde ise Barcelona ve Barcelona yönetimi ile aralarında bir kırgınlığın olduğunu söylemek kesinlikle yanlış olmaz. 

Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi maçında Bayern Munih takımı karşısında alınan tarihi hezimetin ardından eleştirilerin odağı olan futbolcuların başında hiç kuşkusuz Messi gelmekteydi. Maçın ardından ortaya çıkan iddialar ise Messi’nin takımdan ayrılmak istediğine yönelikti. Bütün kariyerini Barcelona’da geçiren efsanevi futbolcu takım için bir oyuncudan fazlası olmaktadır.  Bu nedenle Messi’nin kulüpten ayrılma kararı hem yönetimde hem de taraftarlar içinde çok büyük karşıtlıklar ve yeni tartışmalar doğurmuştur. 

Ancak yeni sezon başlarken yönetimin sert tavrı ve Messi’nin devam kararı alması ile birlikte Barcelona’nın yeni hocası ile birlikte gelen yeni oyun anlayışında Messi önemli bir rol oynamaya devam etmektedir. Bu sezon için Messi takımda devam etse bile uzun zamandır saha içinde en etkileşimli olan arkadaşı Suarez takımdan ayrılmıştır. Messi haberlerini yakından mı takip etmeyi istiyorsunuz? En güncel Messi haberlerini öğrenmek mi istiyorsunuz? O zaman Sporpas internet sayfası size mükemmel seçenekler sunacaktır! 

Messi’nin Kariyeri

33 yaşında olan futbolcu aynı zamanda 2005 yılından beri Barcelona’da top koşturması ile birlikte kulübe ne kadar bağlı olduğunu göstermektedir. Lionel Messi, Barcelona’da geçirdiği bu süre boyunca 6 kere Yılın Dünya Futbolcusu ödülünü alırken 6 kere de Avrupa’da yılın futbolcusu seçilmiştir. 10 kere İspanya Şampiyonluk Kupası sahibi olmasının yanında 4 kere de Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmıştır. 

Tüm bu kupalar ve başarılarının yanında günümüz futbol dünyasında en büyük tartışmalardan biri olan Ronaldo mu Messi mi sorusunun ana karakteri olmakta ve günümüzde hem çoğu futbolcunun hem de çoğu futbol hayranının örnek aldığı, hayranlıkla izlediği bir futbolcu olmaktadır.  Son dönemlerde yaşının getirdiği fiziksel düşüşlere dahi aldırmadan çok daha olgun ve zeki bir oyun ile istatistikleri alt üst etmeyi başaran Messi için bu sene de öncelikli hedef lig şampiyonluğu olmakta.

Gol Makinesi

Messi kariyeri boyunca her zaman gole çok yakın bir isim olmuştur. Öyle ki henüz Barcelona ile ilk yıllarında onun takımın en büyük gol etkenlerinden biri olacağı belli olmuştu. Barcelona ile 734 maça çıkan Lionel Messi bu maçlarda toplam 635 gol atarken 279 da asist yapmıştır. Aynı zamanda ülkesinin milli takımında da üstün performans gösteren Messi, Arjantin için 140 maça çıkmış ve 71 gol 47 asist katkısı sağlamıştır. Sporpas giriş için tıklayın