İstanbul tarihin en büyük imparatorluklarına ev sahipliği yapmış en eski metropol şehirleri arasında yer alır. Aynı zamanda İstanbul'da yer alan tarihi eser çeşitliliği ve osmanlı mimarisi turistlerin büyük oranda ilgisini çeker. İstanbul’da birçok modern mimarinin aksine birçok da tarihi otel ve pansiyon yer alır. Bulundukları tatil süresi içerisinde çocukları ve aileleri ile keyifli vakit geçirmek isteyen bireyler genellikle daha modern bir yapıya sahip olan otel modellerini tercih eder. Bu durumun temel nedeni ise modern otellerde yer alan havuz gibi aktivitelerin çocuk yaşta yer alan bireylerin ilgisini oldukça fazla çekmesinden kaynaklanır. Bu neden ile turistler sıklıkla tarihi otellerin yanı sıra modern otelleri tercih eder. 

Havuzlu Otel Tercihi Nasıl Yapılır?

Ebeveynlerin ve çocukların tatilin keyfini çıkarabilmeleri için kendilerine uygun olan aktiviteleri belirlemeleri gerekir. Örneğin kavurucu ve bunaltıcı yaz aylarında Ebeveynlerin ve çocukların ortak aktiviteleri arasında havuz yer alır. Tatil yapmak isteyen bireylerin otel tercihi yaparken dikkat etmeleri gereken faktörler arasında havuzu bulunan otel seçeneklerini değerlendirmeleri gerekir. Bu durumun temel nedeni ise tatil yapan bireylerin en fazla vakiti deniz ve havuz kenarında geçirmesinden kaynaklıdır. Bireyler serinlemek için havuz başında bulunan barda yer alan soğuk içecekleri ve serin havuza atlamayı tercih ederler. İstanbul Avrupa Yakası'nda havuzlu otel tercihi yaparken bireylerin otel havuzlarında daha fazla eğlenebilmek için kaydırak çeşitleri bulunan otelleri tercih etmeleri önerilir. 

Çocuklu Aileler Havuzlu Otel Tercihinde Nelere Dikkat Etmeli?

Çocuklu ailelerin tatile çıkarken dikkat etmeleri gereken birçok farklı faktör yer alır. Bu durumlar çocukların zarar görmemesi için oldukça önemlidir. Bu neden ile tatile çıkmak isteyen bireyler tatile çıkmadan önce oteller hakkında detaylı bir araştırma yapmalıdır. Örneğin çocuklu aileler havuzlu otel tercihinde otelin havuzunda cankurtaran olup olmamasına çocuklar için havuzda aktiviteler düzenlenip düzenlenmemesine dikkat etmelidir. Bu durumun temel nedeni ise hem kendilerinin hemde çocuklarının kaliteli vakit geçirebilmeleri için önemli olmasından kaynaklanır. Aynı zamanda çocuklarının güvenliği için boylarına ve fiziklerine uygun olan alanlarda aktivite yapmaları gerekir. Neredekal.com üzerinden çocuk dostu otellere de göz atarak rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.