Kayar kapı sistemleri, dar alanlardan tasarruf sağlamak amacıyla ortaya çıkarılmış ürünlerdir. Dekoratif olarak da kullanılmaktadırlar. Çift kanatlı ve tek kanatlı olarak iki ayrı seçeneği bulunmaktadır. Manuel ve otomatik olarak da seçenekler sunar. Dar ve küçük alanlarda, mutfaklarda ve salonlarda sıklıkla tercih edilir. Her alana ve her ebatta uygulaması yapılabilen bir üründür. 

Kayar Kapı Çeşitleri

Kayar kapı sistemleri, her dekorasyon çeşidine uygun seçenekleri bulunan ürünlerdir. Oldukça kullanışlı olan kayar kapı sistemleri bir duvarın içerisinde hareket eder. Son yıllarda oldukça fazla ilgi gören bir seçenektir. Duvarın içerisinde bir yuvaya girdiği için görünmez olma özelliği sayesinde kullanıldığı alanlara bir estetik katar. Üç çeşidi bulunur ancak Hafele kendi mühendislik çalışmaları ile kayar kapı sistemleri çeşitlerine bir yenisini daha ekleyerek bu sayıyı dörde çıkarmıştır. Slido kayar kapı sistemleri ile yeni bir kayar kapı sistemleri algısı yaratmıştır. Kayar kapı sistemleri çeşitleri; 

  • Duvar içi Kayar Kapılar; Çok dar olan alanlarda kullanılır. Çift kanatlı veya tek kanatlı yapıda kullanılır. Duvar içerisinde kapının kayıp içerine girebildiği bir yuva açılır, kapı duvarın içerisine doğru açıldığından dolayı alandan büyük tasarruf sağlanır. Duvarın içine girdiğinde kapı yokmuş havası yarattığından ötürü dekorasyona da katkı sağlayan bir modeldir. 
  • Sürme Kapı; Çift kanat kullanılarak uygulanır. Kapının alt ve üst kısmına raylar koyulur ve kapı bu raylar sayesinde açılıp kapanır. 
  • Rustik Sürgü Kapı; Kayar kapı sistemleri arasında en düşük maliyetli seçenektir. Ahşap malzemeden üretilir. 
  • Slido Kayar/Katlanır Kapı; Hafele markasına ait bir mühendislik ürünüdür. Sınırsız hareket imkanı vardır ve diğer sistemlerde olduğu gibi hiçbir yer ihtiyacına gereksinimi yoktur. 

Kayar Kapı Sistemleri İle Alan Yaratmak

  • Alandan büyük tasarruf sağlarlar, yer kaplamazlar ve kullanımları çok kolaydır
  • Şık görünümü ile mimariye minimalistik bir hava katar
  • Standart kapıların açılmak için kullandığı alanı kaplamadıkları için o alanlar efektif olarak kullanılmaya devam edilir
  • Aynı alanda farklı alanlar yaratabilmek içinde kullanılır. Tamamen açık konumdayken alanda kapı yokmuş gibi görünür ancak istenilen zamanda alan kapı kapatılarak bölünebilir.