Her gün lokantamın alışverişini kendim yapıyorum. Ürünleri tek tek seçiyorum. Bir kadın pazara çıktığında evi için aldığı malzemelere nasıl özen gösterir ben de lokantam için aldığım malzemelere o kadar özen gösteriyorum. Yine evlerde kullanılan yağ markalarından başka ucuz yağlar asla tercih etmiyorum. Yağ, yemeğin en baş malzemesi çünkü kaliteli olmalı. 

"Daimi müşterilerim ile aile gibiyiz"

Lokantama gelen bir kişi genelde sürekli müşterimiz oluyor. Yemeklerimin lezzetli olduğunu söylerler. Müşterilerim burada yemek yerken kendilerini evde hissediyorlar. Ve daimi müşterilerimiz giderek artıyor bana ve yemeklerime güvenen herkese ekibim adına teşekkür ediyorum. 

MEŞHUR KELLE PAÇA ÇORBA: Benim kelle paça çorbam farklıdır. Hiçbir katkı olmadan pişiriyoruz. Terbiye de katmıyoruz çorbaya. Tadı çok doğal oluyor. Buradan kavanozlarla kemik rahatsızlığı olanlar evlerine götürüyor, çocuklarına yaşlılarına yediriyorlar.

Evlere servis imkanı

Gökmeydan Mahallesi Sarper Caddesi’nde hizmet veren Deren Yemek, yakın bölgelere servis hizmeti de sunuyor. Özellikle çorba ve arabaşı çorbası taleplerin fazla olduğunu ifade eden Çelik, bir gün önceden sipariş verilirse hem arabaşı çorbasını hem de hamurunu hazırlıyoruz. Arabaşı çorbası kış çorbası olarak bilinir ancak ben yazın da talep doğrultusunda çıkartıyorum. 

Yüz kap yemeğin 25’i ücretsiz

Bir buçuk yıldır Deren Yemek ve Kahvaltı Salonunu işleten Nermin Çelik, bir buçuk yıldır bölge vatandaşı ile bir aile olduklarını ifade ediyor. Günlük olarak çıkardığı yüz kap yemeğin 25’inden ücret almadığını ifade eden Çelik, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlardan ücret almıyor. Çelik, müşterileri ile ilişkilerinin gayet iyi olduğunu belirterek, “25 çeşit ev yemeği ile hizmet veriyoruz. Bazen maddi durumu iyi olmayan insanlar geliyor, onlardan hiçbir zaman ücret talep etmiyorum. Yüz kap yemeğimin 25’inden ücret almamak bana bir şey kaybettirmiyor” dedi. 

Kahvaltı hizmeti

Ev yemeklerinin yanı sıra doğal kahvaltılık servislerinin olduğunu da ifade eden Çelik, “Özellikle çocuklar okula gitmeden önce buradan kahvaltı yapıyor. Doğal taze ürünlerle hizmet verdiğimiz için çocuk gelişimine önem veren aileler sabah çocuklarını buraya getiriyor. Bal, yumurta ile kahvaltılarını yapıp okula gönderiyor çocuklarını. Yemeklerimizin tadına bakmak isteyen Eskişehirliler 0222 240 6 000 numaralı telefonlardan bizlere ulaşabilir ve yemeklerimizi deneyebilirler" diye konuştu.