Kış bahçesi dekorasyonu oluştururken ilk olarak ne tarz bir ortam oluşturacağımıza karar vermemiz gerekiyor. Klasik bir ortam mı yoksa basic bir tasarıma mı bürüneceği konusunda karar kılmak gerekiyor. Klasik model bir kış bahçesi tasarımı oluşturmak için koltuk, mobilya ve çiçek ve akseuarlar için bir bütün oluşturabilmek için uygun renkler ve desenlerde ürünler tercih edilebilir. Ama vaktinin çoğunu kış bahçesinde geçirecek olanlar için basic tasarıma sahip bir kış bahçesi tasarımı tavsiye edilmektedir. Evde kal sloganıyla evlerimizin hem okul, hem ofis , hem de keyifli mekanlar olarak kullanıldığı bu pandemi günlerinde kış bahçesi önemini bir kez daha artırmıştır.

Koronavirüs nedeniyle evlerimizde daha çok vakit geçirmek ve hatta mecburi ihtiyaçlar haricinde dışarıya çıkmamamız için sürekli uyarılar aldığımız süreçte hepimiz evlerimizde kış bahçesine ihtiyaç duymuşuzdur. Özellikle rahatlığıyla ön planda olan koltuklarla uzun süre vakit geçirsek dahi rahatsız olmadan sıkılmadan kullanabileceğimiz ortamlarda kış bahçesinin keyfi başka olacaktır. İçerisinde sıcaklığı ve havalandırma sistemleriyle hazırlanmış bir kış bahçesi nde dört mevsim vakit geçirebilirsiniz.

Kış bahçesi oluştururken oluşturulabilecek bazı fikirleri ele alacak olursak;

1 – Cam kaplama ile kapattığınız balkonunuz için şık bir şömine ekleyebilirsiniz. Şömine balkonunuza kuracağınız baca sistemiyle gerçek anlamda yanan bir sistem olabileceği gibi elektrikli bir sistemle ısınan dekoratif bir model de olabilir.

2 – Soğuk ve havanın kapalı olduğu kış günlerinde dilek balonlarıyla ve mumlarla süslediğin loş ve sıcak bir ortam oluşturabilirsiniz.

3 – Hasır balkon takımları kullanarak renkgarenk battaniye ve minderlerle daha hareketli bir ortam oluşturulabilir.

4 – Özellikle yılbaşı döneminde süsleyeceğiniz bir çam ağacıyla yeşil bahçe ortamını evinizin içine getirebilirsiniz

5 – Son zamanların trendi olarak karşımıza çıkan paletlerden kendinizin oluşturacağı oturma grubunu puf minderler döşeyerek rahat bir köşe takımı yapabilirsiniz.

6 – Yapay postlar kullanarak açık balkonlarda bile sıcacık oturabilirsiniz.

7 – Pofuduk battaniyelerle kışın soğuğunda bile salıncak kullanabilirsiniz.

8 – Farklı tüllerle cibinlik yaparak rüzgardan korunurken yazın sineklerden de kaçmış olursunuz.

9 – Yerleri halı kaplayarak yer minderleriyle ayaklarınızı uzatarak oturabileceğiniz neşeli köşeler oluşturabilirsiniz.