Patent sorgulama hizmetleri için her zaman profesyonel ekiplerden yararlanmanız gerekir. Bu süreçte Uzman Patent olarak marka sorgulama, marka tescil sorgulama ve patent sorgulama aşamalarında sizlere destek oluyor ve kapsamlı bir çalışma süreci gerçekleştiriyoruz. 

Bildiğiniz üzere herhangi bir icadın veya buluşun sadece tarafınızca kullanılmasını istediğinizde patent yani isim hakkının alınması gerekir. 

Sadece isim değil, kullanım hakkının da alınması şarttır. Ancak bu süreci yönetmek için patent vekilleri olarak görev yapan avukatlara ihtiyacınız olacaktır. Bizler bu konuda ihtiyacınız olan tüm desteği sunuyor ve patent alma sürecini kolaylaştırıyoruz.

Patent Sorgulama Neden Önemli?

Sadece Uzman Patent vekillerinin yapması gereken patent sorgulama işlemlerinde özel yazılımlar kullanılmalıdır. 

Marka araştırma sürecinde ister dünya genelinde isterseniz de Türkiye bazında ürününüze ait herhangi bir kullanım hakkının olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Uzman Patent olarak pek çok avantajdan yararlanacağınız ofisimizde, buluşunuzla ilgili tüm yeniliklerden de haberdar olabilirsiniz. 

Çünkü patent araştırması, icadınızla ilgili geçerli olan teknolojileri öğrenmenizi sağlar. Benzer ürünlerin nasıl kullanıldığını gösteren marka sorgulama ayrıca rakiplerin başarı sağlayıp sağlamadığı hakkında da bilgiler verir.

Patent Sorgulama Nasıl Yapılır?

Patent sorgulama işlemlerinin uzman kişilerde yapılması gerekiyor. İleri düzey yabancı dil bilgisi gerektiren bu işlemlerle ilgili bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir. Sizin yerinize süreci yönetirken AR-GE sürecinde karşınıza çıkacak zorlukları da ortadan kaldırıyoruz. 

Sorgulama ile beraber icadın uygunluğu halinde yine sizin yerinize başvuru belgelerini hazırlayarak ilgili kuruma başvurular yapılmaktadır. 

Uzman Patent, marka sorgulamadan patent başvurusuna kadar olan süreci en iyi şekilde yönetir. Bu sayede daha hızlı bir şekilde patent alabilir ve projelerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 

Bu süreçte unutulmaması gereken durum, araştırma veya sorgulama yaptırmadan piyasaya süreceğiniz herhangi bir ürün için gerçek hak sahipleri sizden maddi ve manevi olarak birçok talepte bulunabilir.