Vatandaşlarımıza önemli rahatlama sağlayacak kredi müjdesi PTTBank'tan geldi. PTTbank, emeklilere 80 bin liraya varan kredi vereceğini açıkladı. Ayrıca cep telefonundan SMS ile kredi alınabilir. PTTBank, 1250 liradan 80 bin liraya kadar 60 aya kadar değişen vade seçenekleri ve uygun faiz oranları ile emeklilik müşterilerine bireysel kredi hizmeti de sunacak. Yaklaşık 13 milyon emekliye müjde! Emekli müşterilerin PTT işyerlerine kimlik belgeleri ile başvurmaları ve kredi başvuru formunu doldurmaları yeterli olacaktır.

Emekliler İçin Uygun Oranlı Bireysel Kredi

Pandemi sürecinin yarattığı olumsuz etkilere karşı vatandaşlara hizmet vermeye hız kesmeden devam eden PTTBank, nakit ihtiyacı olan emekli müşterilerinin kredi taleplerini PTT SMS Kredisi hizmeti ile SMS kanalı üzerinden almaya başladı. Kredi başvurusu onaylanırsa ödeme aynı gün işleme alınacaktır.

Nasıl Başvurulacak?

Nakit ihtiyacı olan emekli müşterilerin PTT yazıp boşluk bırakarak TC Kimlik numaralarını ekleyerek 3050'ye SMS ile göndermeleri gerekmektedir. Başvuru onay süreci tamamlandıktan sonra kredi tutarları şirketteki PTTBank hesaplarına aktarılır ve kullanıma açılır.

PTT SMS Kredisi hizmeti kapsamında, kredi başvuru talepleri yakında PTT ATM, PTT Mobil ve PTT İnternet Bankacılığı üzerinden alınacaktır.

3,7 Milyon Haneye Yardım!

Pttbank Öte yandan Türkiye'de yeni bir tip koronavirüs (Covidien-19) salgının başlangıcından itibaren Mart teslimat sürecinde 3,7 milyonu konut olmak üzere bugüne kadar vatandaşlara 10 milyonun üzerinde sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile şirket arasındaki işbirliği kapsamında posta dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve gardiyanlar ile sosyal yardım ödemeleri gerçekleştirildi. Covid-19 salgını sürecinde Türkiye'de şu ana kadar bu konuda 3,7 milyon ödeme yapıldı. Vatandaşlar da ödemelerini toplamda 4 bin'e yakın PTT ATM'si ve 19 bin 600 kamuya açık ATM'den rahatlıkla gerçekleştirdi.

Hesabıma Yatan Parayı İstediğim Postaneden Alabilir miyim?

Kurumumuzdan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı aracılığı ile Türkiye genelinde dilediğiniz postaneden alabileceğiniz bakiye alabilirsiniz.

Nutuk.com.tr