Markerlar çizimlerin tamamlanması ve son hallerini alması açısından son dokunuşların ve çerçevelerin sürekli kullanımını kolaylaştıran kalem çeşitleridir. Birçok illüstrasyon sanatçısı bu kalemlere bağlı şekilde çalışmalarını yapmaktadır. Bir resmi yaparken en önemli konu renklendirmedir. Renklendirmenin çabucak yapılması görünüm açısından ressamı daha da motive edecektir. 

Birçok moda tasarımcısı da bu marker çeşitlerini kullanmaktadır. Renk geçişlerine önemli dokunuşlar yaparak gölgelerin bir alt ve üst tonla oluşturulması kısmında kolaylık sağlayan bu ürünler sizler için vazgeçilmez olacaktır. Çabucak sonuç vermesine rağmen resminizde yaptığınız boyamalar sonrasında biraz kurumasını beklemelisiniz ki net rengini görebilin. Sizde promarker kalemlerle resimlerinize canlılık katabilirsiniz. 

Promarker Kullanımı

Birçok renk çeşidinin bulunduğu bu markerlar arasından seçim yapmak zor olacaktır. Çizeceğiniz temanın dışında renkler seçmemek çok önemlidir. Boyama işleminde çok hızlı dve yavaş dokunuşlar resminizi mahvedebilir öncesinde biraz alıştırma yapmalısınız. Her rengin elinizde birkaç tonu olması resminizin gölge ve ışık görünümleri açısından önemlidir. Sizlerde bu kalemlerle çizim yapmak için https://www.guvensanat.com/promarker adresinden ucuz ve kaliteli resim yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.