Uzun saç hem kadınlarda hem de erkeklerde oldukça şık olabilen bir saç modeli olarak görülür. Güzel ve uzun saçlara sahip olabilmek için zahmetli bir süreci kabullenmeniz gerekir. Saç bakımı zaten oldukça özen isteyen bir durumken saç uzatmak çok daha fazla özen isteyen zorlu ve bir miktar yorucu bir süreç olarak ele alınabilir. Bu süreci nispeten daha rahat atlatmanın ve sağlıklı, güçlü uzun saçlara sahip olabilmeniz adna birkaç tavsiye verebiliriz.

Saçınıza özen gösterin ve ona özel ekstra bakımlar yapın. Örneğin; saç derinize yapacağınız masaj hem kafa derinizi rahatlatacak bununla birlikte saçlarınızın uzamasını harekete geçirecektir. Bu masajda biraz zeytinyağı, argan yağı ya da hindistan ceviz yağı kullanabilirsin.

Saçını asla sıcak suda haşlama. Bu çok yanlış bir yöntem, çünkü sıcak su saç gözeneklerini genişletir ve çok değerli olan nemin uçup gitmesine sebep olur. Bu yüzden dayanabileceğiniz bir derece ayarlayıp saçınızı öyle yıkayın. Soğuk saç gözeneklerini küçültür ve nemi hapsederek saçın beslenmesini sağlar.

Saç uzatma sadece hızlı saç uzatan şampuanlar ya da saç bakımına katkı sağlayan saç kremleri kullanarak sağlıklı bir şekilde gerçekleşmez. Her gün düzenli olarak bakım yaptıktan sonra ortalama 1 ya da 2 kere saçlarınızı güzelce tarayın. Saç taramak saç köklerinin hava almasını dolayısıyla saçlarınızın daha rahat uzamasını ağlayacaktır. Saç uzatma döneminde saçınızı kuruturken aşırı sıcak ayardan kaçının. Bununla birlikte saç düzleştirici kullanımından olabildiğince uzak durun. Bu tarz kullanımlar saçlarınızı kabarık ve cansız göstermekle beraber saçlarınızın uzama hızını keser ve zahmetli olan saç uzatma sürecini daha da zorlaştırır.

Saç tipinize uygun olan şampuan ve krem kullanımı saç uzatma sürecinde sizin en büyük destekçiniz olacaktır. Şampuan markaları arasında kendinize ve saçınıza en çok hitap eden markayı seçerek saçınıza özenli bir bakım yapabilirsiniz. Restorex’in saç uzatan ürünler koleksiyonu ve şampuanları ile sağlıklı güçlü şekilde uzamış çok güzel saçlara sahip olabilirsiniz.