Safir asaletin ve büyüleyici güzelliğin timsali kıymetli bir mücevherdir. Bakanları farklı bir büyünün maviliğin içine çekmekte olan harika bir mücevherdir. Safir mücevheri mücevherler arasında elmastan sonra en sert kristaldir. Bu sertliği nedeniyle yüksek ısılara ve darbelere oldukça dayanıklıdır. Halk arasında Gök Yakut olarak da bilinmektedir.

Safir yani Gök Yakut özellikleriyle olduğu gibi nadir bulunmasıyla da değerini değer katmaktadır. Oldukça zor uğraşlar neticesinde elde edilen Safir elmastan dahi nadir bulunurlar. Gerçek renkleri mavi olan safirler hem erkeklere hem de kadınlara hitap edebilmektedir. Maviden siyaha birçok renkte bulunmaktadır. Özellikle koyu renkleri erkeklerin ilgisini çekmektedir. Birçok takıya safir taşı yerleştirerek eşsiz bir görünüm ve mana elde edilir.

Safir Kolye Modelleri

Safir eşsiz güzelliğini kolyelerde büyüleyici bir mavi ile tüm sevenlerine sunmaktadır. Birçok farklı ve şık safir kolye modellerini bulabilirsiniz. Farklı tasarımlarıyla farklı boyutlarda safir kolyelerde şık bir görünüm sunmaktadır. Safir pırlantadan sonraki en kıymetli mücevher olmasına karşın boyutlarıyla farklı fiyatlarda pırlanta safir kolye bulmanız mümkündür. En farklı tasarımları ve her bütçeye uygun çeşitleri https://www.pirlantamerkezi.com/pirlanta-safir-kolyeler adresinden bulabilirsiniz.