Sistre cila işlemleri aslında genel olarak bakıldığında parke bakımı ile alakalı olan bir terimdir. Genel olarak parkelerin bakımına verilen isimlerdir. Sistre cila işlemleri bakım işlemleri arasında yer almakla birlikte bu bakımlar gerçekleştirilirken oldukça usta isimler tarafından da yardım alınmalıdır, bilgili bir şekilde bu bakımlar gerçekleştirilmelidir.

Sistre ve cila işlemleri sayesinde yıpranmış olan parkelerin yüzey kısımları zımpara makinesi ve benzer makineler ile eski haline geri getirilir. Böylelikle de parkelerin kullanım süresi uzar ve daha uzun süreli bir şekilde bu parkeler aynı ilk zamanlardaki gibi kullanılabilir. Sistre cila, sistre makine ile yıpranmış, aşınmış ve zamanla parkelerin üstündeki cilanın aşınması sonucu kötü görüntü oluşmasını engellemek için yapılan uygulamadır.

Cilalama işlemi ile parkeler ve ahşap yüzeyler ilk gün olduğu gibi parlak ve yeni görünümlerine tekrardan kavuşmaktadır. Böylelikle eviniz ya da iş yeriniz şık görünümünü kaybetmemiş olur. Estetik açıdan önemli olduğu için, aşınan yer kaplamalarının zaman zaman “sistre cila” uygulaması ile cilalanması gerekmektedir.

Sistre uygulaması üç aşamadan oluşur:

Bu aşamalarda “ahşap parke sistre cila” aşamaları çok önemlidir. İlk aşamada zımpara yapılır ve böylelikle aşınmış olan eski cila ile zemin üzerinde zamanla oluşmuş olan lekeler ve çizikler itina ile temizlenmiş olur. İlk kat yapılan zımpara işlemi ile eski cila, lekeler ve çiziklerin temizlenmesi ile ikinci kat zımpara işlemi uygulanır. Bu ikinci kat zımpara işlemi de ilk katta uygulanan zımparanın bıraktığı kalıntıları temizlemektedir. Son ve üçüncü kat zımpara ile de tamamen pürüzsüz bir zemin oluşturulmuş olur.Böylelikle zemin artık kusursuz bir cilalama işlemi için hazır hale getirilmiştir.

Sistre uygulaması tamamlandıktan sonra macun uygulamasına geçilir. Zaman geçtikçe parke araları açılmaktadır ve bu da kötü bir görüntü oluşturur. Bu aralıklar da macun uygulayarak kapatılır. Aslında bu uygulama da ikinci kat zımparadan sonra direkt olarak uygulanabilir. Yani ikinci kat zımpara sonrası da macunlama işlemine geçiş yapılabilir. Macun hazırlamak için de ikinci zımpara uygulamasından sonra çıkan tozlar ile birlikte, tiner ile vernik aracılığı ile oluşturulan karışıma eklenmektedir. Daha sonrasında da bu hazırlanan karışımdan oluşan macun parkelerin gerekli bölgelerine uygulanmaktadır. Hiçbir boşluk bırakmadan bu uygulama yapılmalıdır.

Macun işlemi de tamamlandıktan sonra en son parkeler silinir ve cilaya hazır hale getirilir ve cila işlemine başlanılır.

Biz Kimiz?

Server Cesur Yapı olarak biz, bu alanda şu ana kadar 25 yılını vermiş, oldukça deneyimli bir kuruluşuz. Ahşap parke sistre cila hizmeti almaya karar verdiğiniz anda, bizimle de iletişime geçmelisiniz. Sağlığınız ve konforunuz doğrultusunda, doğru kararlar vermeniz ve bütçenize uygun bir bakım yaptırmanız adına yardımcı olacağımızdan kuşkunuz olmasın.