Bu sezon Sivasspor’da gösterdiği performans ile taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazanan 25 yaşındaki orta saha, gelecek sezon Fenerbahçe forması giymeye çok yakın. Sivasspor ile bu sezon sözleşmesi sona erecek olan ve gelecek sezon için istediği takıma bedelsiz olarak imza atabilecek olan Mert Hakan, tercihini Fenerbahçe’den yana kullanacak. Transferi için ilk olarak Galatasaray’ın devreye girdiği yıldız oyuncu, Fenerbahçe’den gelen daha fazla imza parası ve yıllık ücret karşılığında Sarı-Lacivertliler ile sezon sonu için el sıkıştı. http://www.chivascampeon.com/ adresinde çeşitli spor haberleri mevcut. 

Sivasspor’a 1.Lig ekibi Menemenspor’dan gelen ve on numara mevkiinde başarılı işler çıkartan 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon Sivasspor ile çıktığı 31 maçta 10 gol atarken, 4 de asist yaptı. 3 yıldan beridir Kırmızı-Beyazlı takımda top koşturan Mert Hakan Yandaş’ın adı ilk olarak Galatasaray ile anılmış, Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz da gelecek sezon için takımın yıldız oyuncusuna teklif yapacaklarını açıklamıştı. Sivasspor’da sözleşmesi sezon sonu bitecek bir diğer oyuncu olan Emre Kılınç için de Galatasaray’ın devrede olduğu bilinirken, Fenerbahçe’nin bu oyuncu için de teklif yapacağı konuşulmaya devam ediyor. 

Gelecek sezon kademeli olarak azaltılması beklenen yabancı sınırı öncesi, Süper Lig’de top koşturan yerli oyunculara talep çoğalmış durumda.