Ritidektomi yani yüz germe cerrahi bir yöntem olup yüzde yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkları ve sarkmaları gererek ve asarak gidermeyi amaçlıyor. Yaşlanma ile birlikte yıllar, stres, güneş ışınları, sigara, alkol ve kötü beslenme gibi faktörlerin etkisi ile yüz derisi sarkıyor, kırışıyor, deri üzerinde çeşitli lekeler ve düzensizlikler oluşmaya başlıyor. Yaşlı bir yüzde; kaşlar düşmüş, göz altlarında torbalanmalar ve çizgiler oluşmuş, alın çizgileri belirginleşmiş, göz kapaklarında sarkmalarla  ağız - burun bölgesinde derin çizgiler oluşmuş, çene konturları kaybolmuş, yanaklar sarkmış, boyun yağlanıp deri perdeleri oluşmuş bir görüntü oluyor. Diğer candan deri canlılığını kaybediyor, üzerindeki cilt lekeleri ile benler belirginleşiyor, inceliyor ve kırışıyor.

Yüz germe İstanbul dışında ülkemizin geri kalanında da en çok uygulanan estetik operasyonlardan olup alındaki, yüzdeki ve boyun derisindeki sarkıklıkları ve düzensizlikleri gidermeye yarıyor. Yüz germe ameliyatları; yüz ve boyun derisi sarkmaya başlamakla birlikte cildi hala elastikiyetini kaybetmemiş ve başka sağlık problemi bulunmayan kişilere uygulanabiliyor. Genellikle 40 yaşın üzerindeki kadınlara ve erkeklere uygulanan yüz germe operasyonu yapısal ya da genetik nedenlere bağlı olarak daha erken yaşlarda da tam ya da kısmi olarak uygulanabiliyor. Klasik yüz germe ameliyatına hastanın isteği ve ihtiyacı olduğu takdirde yüzün daha güzel ve genç görünmesini sağlayacak alın düzeltme, burun estetiği, göz kapağı estetiği ve kaş kaldırma ameliyatlarının eklenmesi de söz konusu olabiliyor.

Op.Dr.Evren İşçi Kliniği’nde görev alan her biri konusunda deneyimli uzmanlar yüz germe operasyonu talebi ile gelen hastalar ile öncelikle istekleri ve beklentileri konusunda detaylı görüşmeler yapıyorlar. Ardından operasyon titizlikle planlanıyor. Sigara kullanmakta olan kişilerin operasyondan 10 gün önce sigara kullanımını bırakması gerekiyor. Yüz germe ameliyatları genel anestezi ya da lokal anestezi ile de uygulanabiliyor. Ameliyat süresi hasta özelinde ve uygulanacak olan işlemlere göre farklılık göstermekte olup ameliyattan sonra hastanın bir gece hastanede kalması gerekebiliyor. Yüz germe ameliyatlarında iz kalmakla birlikte bu izler şakak bölgesinin biraz üzerinde kalan saçlı derinin içerisine ya da kulak arkasında gizlenebildiğinden kolay fark edilemiyor.

Yüz germe operasyonlarından sonra yüzde genel bir şişliğin ve morarmanın, uyuşukluk ve gerginlik hissinin olması doğal olarak kabul ediliyor. Ameliyat esnasında hastanın bazı yüz sinirlerinin anesteziden etkilenmesine bağlı olarak yüzde hafif asimetriler oluşabiliyor. Ancak bu tür durumlar 3-5 gün içerisinde herhangi bir müdahale gerekmediğinden kendiliğinden düzeliyor. Yüz germe operasyonunun ardından hastalara; gözler, burun ve ağız açık kalacak şekilde sargı uygulaması yapılıyor. Yapılan sargılar genellikle 2-3 gün sonra açılıyor. Bazı operasyonlardan sonra doku içerisinde biriken fazla sıvının atılması için dren takılması söz konusu olabiliyor. Bu durumda direnler en geç 2 gün içerisinde alınıyor. Yüz germe ameliyatlarından sonraki ilk birkaç ay ağır egzersizlerden ve güneş ışınlarından kaçınılması uzmanların tavsiyeleri arasında yer alıyor.

Jinekomasti Sorunu Çözümsüz Değil

Çeşitli nedenlere bağlı olarak erkeklerde iyi huylu meme büyümesi Jinekomasti olarak adlandırılıyor. İlaçla ve cerrahi müdahale ile tedavi edilen jinekomastinin pek çok türünde herhangi bir müdaheleye başvurulmadan sorunun kendiliğinden düzelmesi bekleniyor. Çoğunlukla ergenlik döneminde görülen jinekomasti bebeklik ve yaşlılık döneminde de karşılaşılabilen sorunlar arasında yer alıyor.

Jinekomasti ameliyatlarının süresi ortalama 2 saat olmakla birlikte hangi yöntemin uygulandığına ve meme büyümesinin nedenlerine göre değişiklik gösterebiliyor. Açık ameliyat esnasında hastanın göğüs bölgesinin alt kısmına minik kesiler yapılıp fazla olan deri ve meme dokusu alınıyor. Kesiler dikişle kapatılıp ameliyat tamamlanıyor. Liposuction uygulamasında lazer ya da vaser yöntemi kullanılmakta olup ince kanüller yardımıyla memedeki fazla yağ dokusu alınıyor.

Jinekomasti İstanbul ilinde sık uygulanan ameliyatlardan olup ameliyattan sonra hastaların herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi söz konusu olmuyor. Ameliyatı izleyen ilk bir kaç gün uzmanlar, hastaların dinlenmelerini öneriyorlar. Hasta ameliyatın ardından tamamen yürüyebilir durumda olmasına rağmen iyileşme sürecinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi açısından dinlenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Ameliyatın ardından birkaç günlük sürede dikişlerin zorlanmaması adına katı gıdaların alınmaması öneriliyor. Ameliyattan sonra 3 hafta kadar hastaların korse takması gerekmekte olup korse doktorun izni ile çıkarılıyor. Ancak bundan sonra da gündüzleri ve spor esnasında yani ağır aktiviteler yapıldığında 6 hafta kadar daha kullanılması söz konusu olabiliyor. Hastalar yaklaşık operasyondan bir hafta sonra günlük yaşantılarına dönebiliyorlar. Bir haftalık süre sonunda hafif egzersizler ve yürüyüşler yapabilseler de kendilerini zorlayacak hareketlerden kaçınma konusunda özen gösterilmesi operasyondan sonra dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Operasyondan sonra görülen ödem ve şişlikler bir hafta içerisinde kendiliğinden kayboluyor. Jinekomasti ameliyat ile tamamen ortadan kaldırılabilen bir sorun olup yeniden tekrarlanmıyor. Ancak, hastalar çok fazla kilo alırsa yalnızca yağlanmadan kaynaklı olarak yeniden oluşma ihtimali de bulunuyor.

Detaylı Bilgi Almak İçin: https://drevrenisci.com/