Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Uğur Tepe ile beraber Bardakça ve Cevizli Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldiler. Seyitgazililerin büyük ilgi gösterdiği buluşmada Başkan Büyükerşen, Seyitgazi’nin hak ettiği belediyecilik anlayışı ile tanışacağını ifade etti. Büyükerşen “1999’dan beri Eskişehir’de hayata geçirdiğimiz projeler ile Türkiye’de taraflı tarafsız herkesin gıpta ettiği bir kent haline geldik. 90’lı yıllarda esnafımızın turizmden para kazanacağı söylense herkes güler geçerdi. Ama bugün özellikle hafta sonları otellerimizde yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bunun gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Şimdi bu gururu kırsalda sizlerle birlikte hayata geçireceğimiz projeler ile yaşayacağız. Dut, domates, marul, manda yetiştiriciliği gibi projelerimizle başlayan ve üreticimize destek olduğumuz çalışmaları büyütecek ve kırsal kalkınmada örnek bir kent haline geleceğiz. Kalkınmanın temelinde birlik beraberlik yatıyor. Sizden tek isteğim, kooperatifler kurmanız. Kuracağınız kooperatiflerle çok güzel projelere imza atacağız. Birlikte üretecek, birlikte bölüşecek, birlikte kazanacağız” dedi.  

İnönü’de başlatılan ve iyi sonuçlar alınan beton yol uygulamasına  Seyitgazi ilçe merkezi, Cevizli, Bardakçı, Hankaraağaç, Gökçekuyu Mahalle yolunda devam edeceklerini müjdeleyen Büyükerşen, “Sizlerden gelen talepleri değerlendirerek imkanlarımız ölçüsünde mahallelerinize yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bunlardan biri asfalta göre daha ekonomik ve uzun ömürlü olan beton yol uygulaması. Sizlerin mahallelerinizi de kapsayan 30 kilometrelik bir grup yolunu beton yol haline getiriyoruz. Ekiplerimiz çalışmalara başladı. Hem yolunuzu genişletiyoruz, hem de bu yolu beton yol haline getiriyoruz. Ayrıca alt yapıda da önemli yatırımlar yapacağız. Sizlere kanalizasyon hattı ve arıtma tesislerinizin yapılacağının müjdesini vermek istiyorum” dedi. 

1 Nisan sabahıyla birlikte Başkan Büyükerşen ile uyum içinde çalışacaklarını ifade eden Uğur Tepe “Hocamızın kırsalda yaptıklarını hep birlikte büyük bir mutluluk ve gururla takip ediyoruz. Dut yetiştiriciliği, milyonlarca domates ve marul fidanları dağıtımı, Halk Süt, manda yetiştiriciliği bunları tüm ilçelerimize yaymak istiyoruz. Seyitgazimiz’de de sizlerin desteği ile 1 Nisan sabahıyla birlikte Hocamızla uyum içinde çalışacağız. Hem hayata geçireceğimiz yatırımlar hem de kırsal kalkınma projelerimiz ile zor günlerden geçen üreticimizin yanında olacağız” dedi.