Bahar mevsimiyle birlikte havaların ısınmaya başladığı şu günlerde başta orman yangınlarının önüne geçmek, bu bölgeyi ziyaret eden ziyaretçilerin sağlığı ve çevre kirliliği açısından kötü görüntü yaratan atıkların toplanması amacıyla bir araya gelen ekipler uzun süren çalışmaları sonucunda bölgeyi atıklardan arındırdılar.

Konuyla ilgili Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe "Bahar mevsiminin gelmesiyle ziyaretçileri artan Büyükyayla Göleti, Seyitgazi'miz için önemli huzur duraklarından bir tanesidir. Maalesef ziyaretçilerimiz gerekli duyarlılığı göstermiyor. Aileleriyle keyifli vakit geçirmek için tercih ettikleri Büyükyayla Göleti’nin dört bir yanı, sonrasında bıraktıkları çöplerle dolu! Bu çöpler havaların ısınmasıyla orman yangınları gibi sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Büyükyayla Orman İşletme Şefi Hayriye Ertuğrul, Büyükyayla Muhtarımız Kadir Şahin ile birlikte tüm vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ormanlarımız hepimizin geleceği, nefesi. Ormanlarımız çöplük değildir" dedi.

Büyükyayla İşletme Şefi Hayriye Ertuğrul da "Vatandaşlarımız Büyükyayla Göleti’ni özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi koşullarında daha sık ziyaret etmeye başladılar, fakat buldukları gibi bırakmama konusunda fazla ısrarcılar. Kendilerinden bu konuda daha duyarlı davranmalarını rica ediyoruz. Seyitgazi Belediye Başkanımız Uğur Tepe’ye ve Seyitgazi Belediyesi Ekiplerine verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Büyükyayla Mahalle Muhtarı Kadir Şahin ise "Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen temizlikte Büyükyayla Göleti’nin 4 bir yanı pırıl pırıl oldu. Mahalle sakinlerimizden ve ziyaretçilerimizden çöplerini toplamalarını rica ediyoruz. Büyükyayla hepimizin. Gerçekleştirilen temizlik işlemleri için desteklerini esirgemeyen Seyitgazi Belediye Başkanımız Uğur Tepe’ye ve Büyükyayla Orman İşletme Şefi Hayriye Ertuğrul’a şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.