Muhalle Muhtarı İsmet Yücel, oldukça faydalı olan su için sadece Eskişehir’den değil, çevre illerden de gelenlerin bile olduğunu anlattı. Yaşanan yoğunluk sebebi ile kendilerinin bile su almakta sıkıntılar yaşadığını, insanlar buraya bir araba dolusu bidonla geldiğini söyleyen Yücel, "Bu suyu paylaşmak güzel, fakat sıkıntılar da yaşıyoruz. Su sırasında haftada bir mutlaka münakaşa yaşanıyor. Karakoldan yardım almak zorunda kalıyoruz. Su sırasında kavga ediyorlar. Mahalle halkımız gelip 2 tane bidona su almak istiyor. 50 tane bidonla gelen kişi sıra vermiyor. İki bidon su almak için başkasının 50 bidonunu doldurmasını bekleyemeyiz. Biz herkese saygı gösteriyoruz. Başımızın üstünde yerleri var. Fakat biz saygı görmüyoruz burada. Bu suyu satıyorlar mı, ne yapıyorlar biz anlamadık? Bir araba dolusu bidonla gelmemelerini söyledik. Ya da 'canınızın istediği zaman su almaya gelmeyin' dedik. Sabah erken saatte ya da akşam geç saatte gelmelerini söyledik. Çeşmenin tenha olduğu zamanlar gelmelerini istedik. Bir araba bidonla gelip burada kimseye sıra vermiyorlar. Bizim en büyük sıkıntımız bu. Biz paylaşmak istiyoruz. Bu suyun herkese ulaşmasını istiyoruz. Herkes yararlansın istiyoruz. Ama burada biz sıkıntı çekiyoruz. Sadece Eskişehir’den değil, çevre illerden de çok fazla talep var. Yoğunluktan dolayı zaman zaman tartışmalar yaşandığı için jandarma çağırmak zorunda kalıyoruz. İnsanların bu kadar çok bidon alıp gelmelerine biz karşıyız” diyerek su almaya gelen vatandaşlardan saygı beklediklerini belirtti.

Bir saat sıra bekleyenler oluyor

Seyitgazi’nin Bardakçı mahallesinden su almaya gelen Nilüfer Altın, “Buraya ikinci gelişimiz. Bu suyun böbrek taşlarına faydası olduğu söyleniyor. Bundan dolayı buraya geldik. Geçen sefer aldığımız sudan çok memnun kaldık. Tadı hiç değişmedi. Geldiğimizde sıra bekliyoruz. Yarım saat, bir saat kadar sıra beklediğimiz oluyor. Daha önceki gelişimizde önümüzde bir kişi vardı fakat bidonları çok olduğu için uzun zaman bekledik” dedi.

“6 senedir buraya gelip su alıyorum”

Çevre ilçelerden de talebi olan çeşmeye, Han ilçesinden gelen Hüseyin Taşpınar, “Buranın suyu çok güzel. 6 senedir buraya gelip su alıyorum. Su 6 ay beklese bile bozulmuyor. Bidonlarda beklemesine rağmen yosunlanma olmuyor. İçimi çok güzel. Böbrek içinde çok faydalı. Geldiğim 6 sene boyunca buraya İstanbul’dan gelip su alan insanlarla tanıştım. Fakat çok sıra oluyor. Sabah erken saatte gelememe rağmen hâlâ bekliyorum” dedi.